Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sport en feest gaan hand in hand op het Freddie Pranger Memorial: ‘Machtig mooi!’

De polonaise langs de zijlijn tijdens één van de vele wedstrijden | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Tientallen voetbalteams uit Nederland, Duitsland en België deden afgelopen weekend mee aan het Freddie Pranger Memorial in Stadskanaal. Dit is een toernooi voor mensen met een beperking, vernoemd naar de prominente G-voetballer van SJS, Freddie Pranger.

Na twee jaar stilstand kon dit jaar dan toch eindelijk de tiende editie plaatsvinden. ‘Het was voor ons wel weer even wennen’, vertelt Krijn Verweij, een van de drijvende krachten achter het toernooi. ‘Maar toen het eenmaal in zich kwam stonden we met z’n allen te trappelen om weer het weer te organiseren.’

De mede-organisator liep zaterdag tegen het eind van de dag glunderend langs de velden van SJS. ‘Ik heb alleen maar positieve reacties mogen krijgen vandaag. We beleven vandaag de mooiste editie die we tot nu toe hebben georganiseerd. Ik ben zo ongelofelijk trots op iedereen. Van voetballers tot vrijwilligers.’

‘Schoppen elkaar lachend doormidden’

Ook voormalig profvoetballer van onder andere SC Veendam, Henk de Haan, was zaterdag op het veld te vinden. Hij genoot zichtbaar van het G-voetbal dat zich voor zijn ogen afspeelde: ‘Dit is gewoon puur’, roept hij enthousiast. ‘Ze schoppen elkaar soms lachend doormidden op het veld. En na afloop slaan ze mekaar op de schouder en klaar. Machtig mooi. Kan het reguliere voetbal nog heel wat van leren.’

Van wedstrijd tot polonaise

En wie denkt dat er enkel gevoetbald werd, heeft het mis. De teams hadden nog nauwelijks het veld verlaten of ze werden al in de polonaise gesleept. Winnaars, verliezers, het maakte helemaal niets uit. Want volgens de filosofie van het evenement is iedereen een winnaar. Knoalster muzikant Bert Drenthe zorgde ervoor dat de feesttent zijn naam eer aan deed. En ook de aanwezige burgemeester Klaas Sloots ontkwam niet aan een rondje in de alsmaar langer wordende polonaise.

Voetballende burgemeester

Dat was overigens niet het enige wat de burgervader die zaterdagmiddag deed. Voor de keepersbokaal schoot hij de penalty’s. Verweij: ‘De burgemeester vertelde dat toen hij bij SJS voetbalde hij in de verdediging speelde. En zoals je weet zijn dat niet de spelers die de meeste goals maken. Maar ik heb me laten vertellen dat hij stiekem achter zijn huis even flink geoefend heeft.’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.