Direct naar de inhoud.

De Sixties gaan weer rollen in Veendam: ‘We willen de sfeer van Veenlust terugbrengen’

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 20 sep 2022
  • tags:
De Wild Romance, de oude begeleidingsband van Herman Brood, verzet speciaal haar vakantie voor het feest in Veendam | Foto: Wild Romance

VEENDAM – 21 jaar na het laatste ‘Let The Sixties Roll’ festival in Veendam staat er op 26 november een nieuwe editie voor de deur. Dirk Jan Brouwer, Bram Bos en Hans Stuut zetten er samen met uitbater Leo Frans van Grand Café Java de schouders onder, om de regio net zo te laten swingen als in de jaren 90.

In het oude Veenlust waren de eerste edities altijd een groot feest. Met de verhuizing  naar de Sorghvliethal werd het festival steeds groter en omvangrijker waarbij het uiteindelijk uit zijn jas groeide en ten einde kwam in 2001.  Nu komt er een revival. ‘We speelden al een hele tijd met het idee,’ zo vertelt Dirk Jan Brouwer op het terras van Java.

De mannen hebben de festivals in de jaren 90 allemaal meegemaakt. ‘Die sfeer die er altijd hing in Veenlust was geweldig,’ aldus Hans Stuut.  ‘Het was daar ‘kruip door – sluip door’ en daardoor kreeg je een leuke en gezellige mengelmoes van het kunnen luisteren naar leuke muziek , maar ook even gezellig bijkletsen met bekenden.’

Sfeer en karakter

In Java zagen de drie mannen wel het karakter en de sfeer die er ook altijd hing in Veenlust. ‘Die sfeer wilden we weer terugbrengen,’ aldus Brouwer. Ze benaderen Leo Frans en toen was het snel geregeld. ‘Ik was meteen enthousiast,’ zo vertelt Frans op zijn eigen terras.  ‘We zijn daarna snel aan de slag gegaan en we vullen elkaar als team echt fantastisch aan.’

Het oude Veenlust waar het festival in de jaren 90 begon | Foto: Beeldbank Groningen

Positieve reacties

Het spannendste vinden de vier mannen toch wel hoe er gereageerd wordt op de terugkeer van het festival. ‘Tot nu toe krijgen we eigenlijk alleen maar positieve reacties. We zijn pas een paar dagen bezig met de kaartverkoop en ook dat loopt goed,’ zo zegt Brouwer. Als er gevraagd wordt na het aantal kaarten dat al verkocht is zeggen de mannen dat niet. ‘Wij spreken nooit in aantallen, maar in procenten,’ zo vertellen ze lachend. ‘We hebben nu al zo’n 50  procent van de kaarten verkocht.’ Met in totaal 1500 beschikbare kaarten komt dat neer op zo’n kleine 700 kaarten.

Die lach is tijdens het gesprek overigens geen enkele keer van het gezicht van de mannen verdwenen. Ze zitten vol enthousiasme over hoe groot succes dit festival weer kan gaan worden. ‘Dit is in principe ook niet voor één keer. Al het geld wat we hier mee ophalen steken we weer in de nieuwe editie. Elke keer moet er een schepje bovenop.’

Vakantie uitgesteld

De line-up is zo goed als rond. ‘We moeten de laatste knopen doorhakken,’ aldus Stuut. Trots zijn ze op Erwin Java’s Travel Party, die met zanger-gitarist Erwin Nyhoff werk van Cuby and the Blizzards speelt . ‘Dat is wel heel bijzonder dat zij hier staan. Zeker in combinatie met de  Wild Romance.  Een zeer unieke en niet te missen combinatie op één festival.  Toen we belden vertelden ze dat ze op 20 november eigenlijk met vakantie gingen. Toch hebben ze die vakantie nog even uitgesteld omdat ze wisten hoe geweldig feest het vroeger altijd was in Veendam. Prachtig toch!’

Feest voor alles generaties

In totaal komen er zes bands naar het festival die de vijf zalen van Grand Café Java op z’n kop zullen spelen. Daarbij krijgt elke zaal een oude straatnaam van Veendam tijdens de avond. Waar het lijkt of dit een feest is voor de oude garde is het dat volgens de vier mannen absoluut niet. ‘We willen hier ook de twintigers en dertigers laten zien hoe wij vroeger een feestje vierden en ook voor hun staat er zeker wat op het programma,’ aldus Bram Bos.

Nu alles zo goed als geregeld is kan het de mannen niet snel genoeg 26 november zijn. ‘We kijken er zo naar uit. Het wordt een feest waar mensen nog lang over zullen napraten.’

3 reacties op “De Sixties gaan weer rollen in Veendam: ‘We willen de sfeer van Veenlust terugbrengen’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-