Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voormalig slachthuis in Stadskanaal wordt wooncomplex

Het slachthuisje in Stadskanaal | © Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Het voormalige slachthuis aan de Oosterstraat in Stadskanaal wordt omgebouwd tot wooncomplex. In het karakteristieke pand komen twee levensloopbestendige woningen. In juli werd al bekend dat het huis na een lange tijd verkocht was.

Het slachthuis, ontworpen door architect Otto Linzel, werd in 1925 gebouwd. Tot 1984 was het een openbaar slachthuis. Daarna werd het gekocht door slachter Dik. In 2012 nam de gemeente Stadskanaal het rijksmonument over.

Beeldbepalend

De nieuwe eigenaar heeft het gebouw, dat in de loop der jaren in vervallen staat is geraakt, voor 110.000 euro overgenomen. De gemeente is blij met de verkoop: ‘Het is mooi dat dit authentieke pand bewaard blijft voor Stadskanaal, het is onderdeel van onze geschiedenis en beeldbepalend in de omgeving’, aldus wethouder Egbert Hofstra.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.