Direct naar de inhoud.

Hulp nodig? Stadskanaal Samen maakt het vaak eenvoudiger te vinden dan je dacht

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 25 sep 2022
  • tags:

STADSKANAAL – Wie zich kopzorgen maakt om problemen rond wonen, geld of zorg, weet vaak niet dat hulp vaak gemakkelijk bereikbaar is. Soms zelfs letterlijk ‘om de hoek’. Samen Stadskanaal maakt de hulp vindbaar en inzichtelijk. Alle info is te vinden op de onlangs gelanceerde website www.samenstadskanaal.nl.

Moeilijk

Voor veel mensen is het moeilijk hulp te vragen als ze -voornamelijk- in geldzorgen zitten. Schaamte speelt vaak een grote rol. Vaak erkennen mensen voor zichzelf niet dat ze in de zorgen zitten. Terwijl er diverse organisaties zijn die ze kunnen helpen. Probleem is dat zorgbehoevenden en zorgorganisaties elkaar vaak domweg niet bereiken.

Gemakkelijker

Om de vraag naar hulp gemakkelijker te maken is de website www.samenstadskanaal.nl  gelanceerd. Hier staan verschillende organisaties op die hulp en zorg in de buurt aanbieden. Doel is hulp overzichtelijk en toegankelijk aan te bieden zodat er beter gebruik gemaakt wordt van de beschikbare voorzieningen.

Samen Stadskanaal moet de zoektocht naar hulp makkelijker en laagdrempeliger maken. Wethouder Jur Mellies: “Ik ben heel blij met dit initiatief omdat het juist in deze tijd belangrijk is dat mensen snel de hulp kunnen vinden die ze nodig hebben. Ik hoop dat alle organisaties die iets doen op dit gebied zich aanmelden zodat zij ook voor onze inwoners goed vindbaar en bereikbaar zijn.”

Samenwerking

Samen Stadskanaal is in samenwerking met Biblionet ontstaan. ‘Samen’ is een belangrijk aspect omdat er door samen te werken meer bereikt kan worden. In de bibliotheek van Stadskanaal kun je terecht voor allerlei vragen over de Digitale Overheid, het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid). Ook de andere deelnemende organisaties zijn erg belangrijk, zodat iedereen die hulp nodig heeft meteen doorverwezen kan worden vanuit de bibliotheek naar de juiste plek. En daarvoor is Samen Stadskanaal een goede bron van informatie. Veel organisaties die hulp bieden aan inwoners staan er al op en de organisaties die er nog niet op staan kunnen zich aanmelden.

Aanmelden

Organisaties die nog niet op de website staan maar wel iets doen op het gebied van hulp bij wonen, zorg, welzijn of geldzaken kunnen zich aanmelden op www.samenstadskanaal.nl of via gemeente@stadskanaal.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-