Direct naar de inhoud.

Vogelgriep bij pluimveebedrijven in Wildervank en Zuidwolde

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 30 sep 2022
  • tags:

WILDERVANK/ZUIDWOLDE – Bij een pluimveebedrijf in Wildervank is vogelgriep vastgesteld, dit meldt de Rijksoverheid. Daarom moeten ongeveer 15.000 leghennen worden geruimd. Ook in Zuidwolde is op een pluimveebedrijf vastgesteld. Hier moeten zo’n 28.000 vleeskuikens worden geruimd.

Foto: RTV Noord/Reinder Smith

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het ruimen van de dieren op zich genomen, om daarmee te voorkomen dat de vogelgriep zich uitbreidt.

Wildervank

In 1 kilometer rondom het besmette bedrijf in Wildervank liggen drie andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden gescreend en twee weken lang intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen.

Zes andere pluimveebedrijven liggen op 3 kilometer van het besmette bedrijf, ook bij hen wordt getest op vogelgriep. Voor de 21 pluimveebedrijven op 10 kilometer afstand geldt een ophokplicht, afschermplicht en vervoersverbod.

Zuidwolde

Er liggen geen andere pluimveebedrijven binnen 1 kilometer rondom het besmette bedrijf in Zuidwolde. Binnen 3 kilometer liggen twee andere pluimveebedrijven, bij hen wordt getest op vogelgriep.

In 10 kilometer rondom het bedrijf in Zuidwolde bevinden zich negen pluimveebedrijven. Voor hen geldt nu een ophokplicht, afschermplicht en vervoersverbod.

Oldekerk

Het is niet de eerste keer deze maand dat een bedrijf te maken krijgt met vogelgriep, ongeveer twee weken geleden werd er vogelgriep vastgesteld bij een pluimveebedrijf in Oldekerk. Toen werden 38.000 dieren geruimd.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-