Direct naar de inhoud.

Ruim 1700 hossende feestvierders in Veendammer Sorghvliethal

  • door:
  • op:

VEENDAM – Het eerste Oktboberfest zit er op. Zaterdagavond bevolkten 1700 feestvierders de Sorghvliethal in Veendam om na jaren weer mee te zingen met en te hossen op Duitse Schlagers en après-ski hits.

Foto: Oktoberfest Veendam

Veelal gehuld in Lederhosen of Dirndls en vaak met een pul bier of een Bratwurst in de hand vierden ze feest op de klanken van de band Palemiger Spatzen, voortgebracht met drums, gitaren accordeons en een walhoorn van ruim drie meter en de mixen van dj Peter Mans. Verder lieten De Alpenzusjes en Schlagerkoning Otto Lagerfett van zich horen.

De organisatie in handen van vader en zoon ‘van Loenen’ kan terugkijken op een geslaagde 7e editie van het Oktoberfest Veendam. Dat de mensen uit Veendam en omstreken na lang wachten weer zin hadden in het Duitse bierfeest was snel duidelijk bij de organisatie. In de weken voorafgaand aan het feest vlogen de kaarten over de toonbank. Tijdens de voorverkoop werd de grens van 1500 verkochte kaarten al gepasseerd. Op de avond zelf melden zich ook nog diverse groepen feestgangers aan de kassa bij de Sorghvliethal.

Hoogstwaarschijnlijk krijgt het festival volgend jaar weer een vervolg, vermoedelijk op de eerste zaterdag van oktober.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal