Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oud-waarnemend burgemeester Borger-Odoorn nieuwe minister landbouw

Piet Adema op een partijcongres F: ChristenUnie

EXLOO/DEN HAAG – Piet Adema wordt de nieuwe minister op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dat meldt de ChristenUnie, de partij die hem naar voren schuift. Adema volgt Henk Staghouwer op, die begin vorige maand onverwachts opstapte omdat hij zichzelf niet de juiste persoon vond om leiding te geven aan het ministerie.

Adema is geen onbekende voor de gemeente Borger-Odoorn. Zo heeft hij in 2014 burgemeester Marco Out opgevolgd, omdat hij naar Assen vertrok. In december was hij waarnemend burgemeester voor de, op dat moment, burgermeesterloze gemeente.

Acht jaar later keerde hij terug om als formateur na de afgelopen verkiezingen een coalitie te vormen. Daar had hij nog een hele klus aan, aangezien het rapport van de informateur vroegtijds uitgelekt was richting de raad en werd gedeeld door onder andere raadslid Hooiveld. De huidige coalitie in de gemeente Borger-Odoorn had na de gesprekken het vertrouwen van de nieuwe landbouwminister.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.