Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Scholieren Buinerveen en Nieuw Buinen uitgedaagd om dorpsvlag te ontwerpen

BUINERVEEN/NIEUW BUINEN – Er wordt volgend jaar druk gevlagd in Nieuw Buinen en Buinerveen. Want de dorpen bestaan dan tweehonderd jaar. Maar hoe de gedragen vlag er uit komt te zien, weet nog niemand. De vlag moet namelijk nog worden ontworpen door een van de leerlingen van de basisscholen in de twee dorpen.

De nieuwe dorpsvlag van Buinerveen/Nieuw Buinen. Niemand weet nog hoe die er uit gaat zien.

Geen vlag

De dorpen vieren hun bestaan van twee eeuwen. Dat wordt uitgebreid gevierd van 31 mei tot en met 4 juni. Probleem is dat dat niet gevierd kan worden door de dorpsvlag te hijsen. Want die is er namelijk niet. Daarom hebben de leerlingen van de vier basisscholen in de dorpen de uitdaging gekregen een dorpsvlag te ontwerpen.

De vier basisscholen, Kindcentrum De Klister, OBS De Poolster, CKC School 59 en OBS 75 NieuwBuinen, gaan per school vier ontwerpen selecteren. Deze ontwerpen worden beoordeeld door een jury
onder leiding van wethouder Ankie Huijing-van Tongeren. Het winnende ontwerp zal worden gedrukt en komt eind november te koop. De organisatie hoopt dat volgend jaar beide dorpen volhangen met de nieuwe dorpsvlag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.