Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Sloots over tweede ontruiming: ‘Dit is een hele beroerde zaak’ (update)

Het centrum werd opnieuw afgezet F: Hemmo Kuiper/RTV1

STADSKANAAL – Er is donderdagmiddag opnieuw een gaslek ontdekt onder de winkelpanden aan de Europalaan in Stadskanaal. Een medewerker rook een gaslucht. De veiligheidsregio heeft vervolgens metingen verricht en gas gemeten. Gisteren ontstond er rond hetzelfde tijdstip ook al een gaslek op dezelfde plek. Net als gisteren is ook nu de Europalaan en de winkelcentrum Kanaalpassage ontruimd en afgezet.

‘Er zijn nu dus twee lekken in de leiding onder de Europalaan door’, aldus burgemeester Klaas Sloots. ‘Momenteel wordt er druk gewerkt om de leidingen af te sluiten. ‘Het is nu vooral een kwestie van onderzoek. We moeten duidelijkheid verschaffen aan de inwoners over de kans op herhaling en de staat van het leidingwerk.’ 

De burgemeester sprak in het Theater Geert Teis met de geëvacueerde bewoners. ‘De mensen waren daar heel rustig. Ze hebben ook vertrouwen in een goede afloop. Maar desalniettemin vind ik dit een hele beroerde zaak.’

‘Meer voeten in de aarde’

‘Het heeft meer voeten in de aarde dan gisteren’, begint brandweerwoordvoerder Jesse Mol vanmiddag. ‘We ontruimen nu meerdere woningen dan gisteren, want Enexis heeft een ander gaslek gevonden.’ Waar dat tweede lek zit, is nog niet bekend. Ook gaan er geruchten van omstanders dat de gaslekken komen door verouderde gasleidingen. Daarover kan woordvoerder Mol niks zeggen, want ‘dat gaat Enexis over en niet de brandweer.’

Tekst gaat verder onder video

Er wordt nu een veel groter gebied afgezet dan gisteren’, vertelde ondernemer Jelmer van der Veen vlak na de ontruiming. ‘Ook een groot gedeelte van de Navolaan tot aan de Beneluxlaan is nu afgezet. Bijna het gehele centrum dus.’

Hulpdiensten ter plaatse laten weten dat ontruimde ondernemers en inwoners van de appartementen zich kunnen melden bij het Geert Teis Theater. Er worden meer appartementen ontruimt dan gisteren. Zo ook een aantal appartementen aan de Eurostate.

(Dit bericht is geüpdate met een reactie van burgemeester Klaas Sloots )

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.