Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ronald uit Musselkanaal ziet voor de tweede keer Verstappen wereldkampioen worden

Ronald Vording (L) was aanwezig tijdens de race op Suzuka F: Eigen foto Bewerking: RTV1

MUSSELKANAAL/SUZUKA – Ronald Vording uit Musselkanaal heeft voor de tweede keer het wereldkampioenschap van Verstappen mogen aanschouwen vanaf het circuit. Vording is verslaggever voor de Formule 1 website Motorsport.com.

‘Ik dacht eigenlijk dat het na Abu Dhabi in 2021 niet gekker kon, maar vandaag laat opnieuw zien dat de Formule 1 een bijzondere wending kan krijgen’, begint de inwoner van Musselkanaal. ‘De ontlading was dit jaar minder, maar de chaos was er dit jaar des te meer.’

Iedereen van slag

In het mediacentrum, de plek waar Vording te vinden is tijdens de race, was iedereen van slag. ‘Iedereen dacht dat het over twee weken in Amerika ging gebeuren. Een duitse collega naast mij had al getypt dat Max wereldkampioen werd, maar rekende toen alles na en heeft die titel weggehaald.’

Max Verstappen werd zondagochtend benoemd tot wereldkampioen, nadat velen dachten dat dat niet kon komen, omdat de race niet volledig werd gereden. In het begin van de race werd de wedstrijd vroegtijdig stopgezet, omdat er te veel ongelukken gebeurde op het natte circuit in Tokio. Na anderhalf uur werd de race alsnog hervat en reed Verstappen als eerste onder de finishvlag door. 

De FIA heeft de regels over finishen aangepast na het debacle tijdens de Grand Prix van België op het circuit in Spa-Francorchamps in 2021. Daardoor was er veel onduidelijkheid over het uitdelen van de punten. De Nederlander moest acht punten meer krijgen dan zijn concurrenten. Door het uitdelen van volledige punten in plaats van een deel, lukte hem dat.

Vorige race moeilijk gemaakt

Volgens de journalist heeft Verstappen zich het zichzelf moeilijk gemaakt tijdens de vorige race in Singapore. ‘Als hij daar op P4 was geëindigd, was er voor deze race niet zo veel aan de hand, maar dat lukte toen niet, waardoor het nog spannend werd vandaag.’

Verstappen voordat hij de auto instapt F: Eigen foto

Voor Vording was het een lange dag. In Japan is het zeven uur later. Hij stond vanochtend om 9 uur op het circuit voor een technische sessie met Red Bull in de pitbox. Op het moment van interviewen was hel voor hem al 1 uur ’s nachts. 

Horner: ‘Grijs gebied’

Hij mocht Verstappen en teambaas Christian Horner nog even spreken vlak na de race. ‘De start was niet geweldig volgens Max, maar de race was zeker prima. Christian Horner gaf aan dat hij denkt dat dit een grijs gebied is. Als je een halve race rijdt en eindigt onder een rode vlag, krijg je halve punten, maar als je een halve race rijdt en eindigt onder een geblokte vlag, dan krijg je de volledige punten.’

Geluk

Vording heeft geluk gehad dat hij opnieuw bij de kroning van Verstappen was. ‘Eerst zouden we naar Singapore gaan en niet naar Japan, maar in Zandvoort hebben we met ons team gerekend en was het reëler om naar Japan te gaan dan naar Singapore.’

Nyck de Vries in gesprek met Helmut Marko F: Eigen foto

Nyck de Vries

Naast een bijzondere race kwam ook nog het nieuws van Nyck de Vries naar boven. Een tweede Nederlandse coureur die vanaf volgend seizoen meerijdt in het zusterteam van Red Bull. ‘Ook werd Nyck de Vries aangekondigd als coureur, dus voor mijn werk was dit fantastisch. Ik hoorde vorige week al dat het deze zaterdag moest gaan gebeuren.’

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.