Direct naar de inhoud.

Dreigend personeelstekort bij Veendammer brandweerkorps

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Het brandweerkorps van de gemeente Veendam is naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Door natuurlijk verloop dreigt er de komende jaren een tekort aan brandweerlieden te ontstaan, waardoor de inzetbaarheid onder druk kan komen te staan.

”Het gaat om ongeveer zeven medewerkers”, zegt brandweerwoordvoerster Anneke Dries. Zijn er problemen om op tijd voldoende brandweerlieden bij branden, ongelukken en ander malheur te krijgen? Dries: ”Nee, nog niet. Het werk kan nog gewoon worden gedaan. Maar je moet bedenken dat het zo’n twee jaar duurt voor een brandweerman of -vrouw de opleiding heeft voltooid. We moeten nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers om te voorkomen dat er in de toekomst problemen ontstaan.”

Van de nieuwe medewerkers wordt gevraagd dat er 24 uur per dag en zeven dagen per week een beroep op hen kan worden gedaan voor uiteenlopende situaties, variërend van het blussen van brand, hulpverlening bij ongelukken tot het redden van de spreekwoordelijke kat in de boom.

Voor geïnteresseerden wordt zaterdag 5 november van 10 tot 12 uur een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd in de brandweerkazerne aan de Langeleegte in Veendam. Aanmelden kan voor 1 november via zuidoost@vrgroningen.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal