Direct naar de inhoud.

Tientallen vrijwilligers aan de slag om landschap te verfraaien

  • door:
  • op:
Er zal onder meer veel snoeiwerk worden verricht. Foto: Natuurwerkdag.nl

REGIO – Tientallen vrijwilligers gaan vrijdag 4 en zaterdag 5 november in de Veenkoloniën aan de slag om het landschap te verfraaien. De verschillende acties maken onderdeel uit van de Nationale Natuurwerkdag. Landelijk worden meer dan vijfhonderd natuurklussen uitgevoerd.

Het bos in het Pagedal in Stadskanaal krijgt op de zaterdag meer volume. Op verschillende locaties in het bos worden bomen aangeplant. Het natuurparkje Alinghoek zal er het komende voorjaar fleurig uitzien, want daar wordt op zaterdag een groot aantal bloembollen geplant. Op de Gasselterheide bij Gasselte wordt veel opruimwerk verricht. Daar worden zaterdag boompjes en struiken verwijder, dood hout weg gezaagd en rommel van de hei gehaald.

Dezelfde klussen worden op zaterdag geklaard bij de pingo in Klijndijk, ’t Ven in Eesergroen, ’t Kosters Kampke in Sellingen, De Akkers en het Boerenbuitengebied in Muntendam en het Drevenbos in Hoogezand. Tenslotte worden in de Kolhamster Mainschoar bomen aangeplant. In veel gevallen is er koffie, thee aanwezig. Op een groot aantal locaties wordt ook een lunch verzorgd. Bij een groot aantal projecten wordt de basisschooljeugd betrokken.

Kijk voor meer informatie op www.natuurwerkdag.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal