Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn wil ‘Witte Anjer’ perkje om veteranen te eren

  • door:
  • op:
Het Witte Anjer-perkje in Hoogeveen. | Foto: RTV Drenthe

BORGER – Borger-Odoorn wil een veteranenplantsoen openen in Borger. In steeds meer plaatsen in het land komt er zo’n ‘witte anjer’ perkje om het hele jaar door oorlogsveteranen te eren. De witte anjer is het symbool van de oorlogsveteranen in Nederland. Ook Prins Bernard droeg altijd een witte anjer.

De gemeente kiest voor het perkje na een verzoek van Veteranen Organisatie Zuidoost Drenthe. ‘Wij vinden het belangrijk om onze erkenning en waardering uit te spreken voor onze veteranen,’ zo vertelt wethouder Jeroen Hartsuiker (VVD). ‘We hebben gehoor aan het verzoek gegeven door te kijken of dit in Borger kan worden aangelegd.’

Waar het perkje in Borger precies wordt aangelegd is nog niet duidelijk. ‘Daarover gaan we nog in gesprek met Dorpsbelangen.’ Of ook de Veteranen Organisatie bij die gesprekken aansluit is niet bekend. ‘Maar ik kan mij wel voorstellen dat zij een locatie op het oog hebben.’ Ook de afmetingen voor het perkje zijn nog niet bekend. De kosten voor de aanleg bedragen ongeveer 5000 euro.

Burgemeester Jan Seton ziet het als een mooie kans om het hele jaar door veteranen te eren. ‘Normaal worden zij alleen geĆ«erd tijdens bijvoorbeeld Veteranendag. Natuurlijk zal er jaarlijks een herdenking aan gekoppeld gaan worden,’ aldus de burgervader.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal