Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verdachte brandstichting Veendam in 2010 niet verder vervolgd

De brand in Veendam waarbij brandweerman Wiebe de Vries om het leven kwam F: RTV Noord

VEENDAM – De verdachte die in 2010 het pand van Scheer & Foppen in Veendam in brand werd gezet wordt niet langer vervolgd. Dat meldt het Om vrijdagmorgen. Uit het onderzoek van de politie blijkt dat er niet genoeg bewijs is om een strafzaak te houden tegen de 44-jarige verdachte uit Apeldoorn. De man uit Gelderland werd na een DNA-match aangehouden door de politie.

’s Ochtends vroeg op 8 maart brak er brand uit in het pand aan de kerkstraat in de Parkstad. Uit onderzoek is gebleken dat de brand was aangestoken. Ook in een nabijgelegen horecapand op het Prins Hendrikplein werd diezelfde nacht brand gesticht. Uit verklaringen van getuigen en uit sporen die zijn veiliggesteld, blijkt dat er meerdere personen betrokken zijn geweest bij het aansteken van beide branden.

DNA-match

In 2010 zijn tijdens het forensisch onderzoek diverse sporen veiliggesteld. Er werd DNA aangetroffen, maar dat leverde jarenlang geen resultaat op in de DNA-databank. In 2020 moest een man uit Apeldoorn zijn DNA afstaan in verband met een veroordeling. Dat bleek een match met de veiliggestelde sporen bij de branden. Op 18 oktober 2021 is de Apeldoorner aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij beide branden. Destijds woonde de verdachte in Veendam.

Het uitgebrande winkelpand in de Kerkstraat in Veendam in 2010 F: ANP via RTV Noord

Brandweerman overleden

Bij het blussen van de brand kwam de 44-jarige brandweerman Wiebe de Vries van het brandweerkorps overleden. Hij werd samen met een collega-brandweerman bedolven onder het puin van een ingestorte gevel. Wiebe’s collega raakte ook gewond, maar overleefde het ongeluk wel.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.