Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zaalvoetbalclub Veendam royeert lid na bedreiging scheidsrechter: ‘We krijgen bedreigingen van alle kanten’

Foto ter illustratie F: Shutterstock

VEENDAM – V&Z Veendam heeft een emotionele week achter de rug. Volgens de club heeft een speler na de wedstrijd een scheidsrechter bedreigd. Daarop antwoorde het bestuur van de zaalvoetbalclub met een schorsing voor de speler. Na bedreigingen richting de club is het gedaan met het team en zal Galacticos niet terug keren in de competitie. 

Volgens voorzitter Aeilt Hassing gebeurde er niet veel spannends in de wedstrijd. ‘Er werd vorige week woensdag een wedstrijd gespeeld tussen Galacticos en DWS/vd Kooi. De scheidsrechter van dienst gaf de desbetreffende speler een gele kaart, waardoor hij twee minuten op het strafbankje moest zitten.’

Na de wedstrijd gebeurde het euvel. Volgens de scheidsrechter liep de speler met de scheidsrechter mee op naar zijn auto, maakte een foto van het kenteken en riep dat hij de scheidsrechter thuis op zou gaan zoeken. 

V&Z Veendam is een zaalvoetbalvereniging. Het is ooit opgezet als een bedrijvencompetitie, maar dat is verleden tijd. Er doen tegenwoordig ook veel vriendenteams mee. In totaal heeft de club zo’n 48 teams ingedeeld in vijf klassen. Een van die teams is Galacticos

Contact met speler

‘Ik was die avond zelf op het andere veld aan het kijken, maar ik heb snel een telefoontje gekregen van de scheidsrechter toen hij thuis was. We hebben met het bestuur bij elkaar gezeten en hem proberen te bellen.’ 

De speler nam volgens de voorzitter de telefoon niet op en even later kreeg hij een appje gestuurd. Daarna hebben ze elkaar uiteindelijk kunnen spreken. ‘Ik heb met de speler gepraat en heb hem gezegd dat hij geroyeerd is.’

Team royeren

Het bestuur gaf aan de leden van de vereniging aan dat zij dachten aan opstappen na dit incident. Er kwamen veel warme reacties van de leden en dat deed hun beseffen dat zij goed hebben gehandeld. Op de vergadering met strafcommissie die afgelopen maandag gepland stond, heeft het bestuur besloten om het hele team te royeren.

Dat er zoveel gebeurt binnen de club is iets dat Hassing pijn doet. ‘Er komt veel achter weg. Daar waren we al bang voor. De speler heeft een mail gestuurd met een uitleg dat het aan de scheidsrechter ligt, maar ik geloof eerder het verhaal van een scheidsrechter dan die van een speler. Helemaal deze scheidsrechter, want ik ken hem al jaren en weet hoe hij is.’

Niet de eerste keer

Galacticos staat al langer onder druk van het bestuur, want het is niet de eerste keer dat een speler uit het team weggestuurd wordt van de vereniging. Die spelers zijn het daar niet helemaal mee eens. ‘We krijgen bedreigingen van alle kanten. Ook de coach krijgt bedreigingen’, aldus de voorzitter.

Brief van de speler aan bestuur

De speler zelf heeft een brief gestuurd naar het bestuur, nadat hij te horen heeft gekregen dat hij geroyeerd was. ‘Ik kom altijd met plezier een potje voetballen, maar dat is de afgelopen tijd minder geworden. Afgelopen woensdag werd het mij te veel en het was duidelijk dat de scheidsrechter ons niet fluit om de wedstrijd maar om ons geen leuke avond te geven.’

Volgens de speler heeft hij juist zijn teamgenoten behoed om met de scheidsrechter in discussie te gaan. Daarop is hij gewaarschuwd door de arbiter. ‘Na nogmaals een medespeler te behoeden voor de discussie kreeg ik een gele kaart. Niemand begreep die gele kaart. Ik niet, mijn teamgenoten niet en het publiek niet.’

Na de wedstrijd stond hij met wat spelers na te praten en kwam de scheidsrechter naar buiten lopen. ‘De scheidsrechter bleef buiten naar mij kijken. Ik ben naar hem toegegaan en heb hem gevraagd wat er nu weer aan de hand was. Hij keek alsof het leek dat hij mij wilde aanvallen. Ik heb mijn telefoon paraat en maakte foto’s voor het geval dat er wel iets gebeurde. Ik heb hem het advies gegeven dat het gevaarlijk is op de manier hoe hij fluit. Wij kunnen wel boos worden, maar wij kennen de grenzen.’

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.