Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

TukkerFM tentfeest in Borger trekt veel bekijks met comeback Sneeuwbaltrio

Het Sneeuwbaltrio tijdens hun optreden in Borger F: Persbureau Drenthe

BORGER – Het radiostation TukkerFM organiseerde afgelopen zaterdag voor de eerste keer een TukkerFM Tentfeest. Naast Corry Konings en Jannes stond er nog een bijzondere act op het podium in Borger, namelijk het Sneeuwbaltrio. Na bijna veertig jaar stonden ze op het podium in de hunebedhoofdstad.

‘Het is nu al een groot succes’, zegt Sven Keizer, een van de organisatoren van het feest. ‘Het is de eerste keer dat we het organiseren en het is gelijk uitverkocht!’

Mega Piraten Festijn

De locatie en tent doet denken aan het Mega Piraten Festijn wat in het voorjaar wordt gehouden in Borger. Keizer: ‘We hebben goede contacten met de organisatoren van het Festijn. Zij hebben ons ook geholpen met het organiseren van dit feest. Voor sommige mensen lijkt het allemaal dezelfde muziek, maar er zit echt nog verschil tussen hun feest en die van ons.’

De tent staat op dezelfde locatie als de tent van het Mega Piraten Festijn in Borger F: RTV1

Het Sneeuwbaltrio

Het publiek beleefde een goede avond en er was een fijne sfeer aanwezig in de tent. De bezoekers gingen helemaal uit hun dak toen ze hoorden dat het Sneeuwbaltrio mocht gaan optreden. Het leek op een opkomst bij een concert van een popartiest. Een minuut lang werd er geapplaudisseerd, gejuicht en geroepen, voordat ze konden beginnen met spelen.

‘Wat een sfeer’, zegt Koos Hindriks nadat hij van het podium afkomt. Het trio moest tijdens het optreden een traantje wegpinken. ‘Het was verbazingwekkend hoe de mensen een waren met onze muziek.’

Dick van der Woude, inwoner van Veendam, trad nog tot vier jaar geleden op en heeft toen met zichzelf afgesproken om te stoppen met optreden, maar twijfelt nu toch wel. ‘Ik kwam net van het podium af en ik zou het zo weer doen. Zo mooi vond ik het.

Tekst gaat verder onder video

‘Het Sneeuwbaltrio wordt een kult!’

Het eenmalige optreden smaakt naar meer bij de heren. Hindriks: ‘We hebben met de organisatoren van dit feest gesproken over een toekomst. Verwacht niet teveel van ons, want we zijn samen meer dan 220 jaar oud, maar ik denk dat er gedoseerd nog wat komt van Het Sneeuwbaltrio.’

Sinds bekend werd gemaakt dat het trio ging optreden in Borger stroomden de aanvragen alweer binnen bij de band. ‘We hebben gezegd dat we eerst dit optreden wilden meemaken, voordat we antwoord gaan geven op die aanvragen. Het Sneeuwbaltrio wordt een kult’, sluit de voorman lachend af.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.