Direct naar de inhoud.

Pekelder Silvan Bulthuis wint zilver op NK Judo

  • door:
  • op:
Links Silvan Bulthuis. Foto: RTV Noord/Emiel Venema

ALMERE/OUDE PEKELA – Silvan Bulthuis uit Oude Pekela heeft zilver gewonnen tijdens het NK Judo in Almere. In de klasse tot 100 kilogram moest Bulthuis in de finale zijn meerdere erkennen in Ralph Hoogeboom uit Heemskerk.

De zilveren medaille van Bulthuis was één van de vijf medailles die de Groningers tijdens het NK in de wacht wisten te slepen. Brons was er voor Thom Hensens uit Scheemda (-73 kg), Lars van Oostrum uit Wildervank (-90 kg), Inge Ekenhorst uit de stad Groningen (-70kg) en Cheyenne van der Sluis, eveneens uit Stad (+78 kg).

Gebroeders Bulthuis lopen elkaar net mis

De oudere broer, van Silvan Bulthuis, Kylian, eindigde in de klasse tot 100 kilogram als vijfde. De broers hadden elkaar kunnen treffen in de halve finale, maar in de tweede ronde verloor Kylian zijn partij waardoor hij verder moest in de herkansing.

Kylian Bulthuis eindigde uiteindelijk als vijfde en richt zich nu op het EK -23 dat komend weekend plaatsvindt in Sarajevo.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-