Direct naar de inhoud.

Sander P. in beroep tegen straf voor doden van kapster Nathalie

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 31 okt 2022
  • tags:
Rechtbank Noord-Nederland in de stad Groningen F: ANP via RTV Noord

MUNTENDAM/GRONINGEN – De 56-jarige Sander P. uit Muntendam is het niet eens met de celstraf van twaalf jaar die hij kreeg opgelegd voor doodslag op zijn partner Nathalie. De man gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank in Groningen. De straf die hij twee weken geleden kreeg opgelegd was gelijk aan de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM).

Gewurgd en gezicht dichtgeplakt

Nathalie werd bijna een jaar geleden door P. gewurgd. Hij omwikkelde haar gezicht met tape. Ze had meerdere verwondingen op haar lichaam en hoofdletsel. P. bekende dat hij zijn vrouw had gewurgd en met tape het gezicht had afgeplakt.

Hij ontkende dat hij haar had geschopt en gestompt, maar de rechter vond mishandeling ook bewezen.

Laatste minuten Nathalie opgenomen

De laatste minuten van het leven van Nathalie waren opgenomen. Het audiofragment stond op de telefoon van het slachtoffer. Het paar had huwelijksproblemen. Nathalie wilde scheiden maar P. wilde dat niet.

De sfeer tussen beiden was al geruime tijd grimmig. Nathalie nam in het geheim de ruzies op, zo ook de laatste ruzie op 7 november vorig jaar. Hierop was te horen dat ze werd geschopt en geslagen.

Ogenblikkelijke gemoedsopwelling

P. was de enige die op dat moment bij haar was. Uit het onderzoek blijkt dat Nathalie zeer waarschijnlijk al was overleden tijdens de mishandeling en daarom is deze mishandeling, volgens de rechter, geen onderdeel van de doodsoorzaak.

De man is veroordeeld voor doodslag. Hij handelde in een ‘ogenblikkelijke gemoedsopwelling’, dat betekent dat hij geen tijd had om na te denken over de gevolgen van zijn daad.

Advocaat zwijgt

‘Uit het dossier valt niet te halen dat hij de dood van zijn partner had gepland’, zei de rechter eerder. De advocaat van P. wilde niets kwijt over waarom P. in hoger beroep gaat.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-