Direct naar de inhoud.

Angelique Smid nieuwe directeur Welstad

  • door:
  • op:
Smid zal per 1 februari 2023 Nel Kruit opvolgen bij Welstad F: Eigen foto

STADSKANAAL – Angelique Smid uit Nieuw-Buinen volgt met ingang van 1 februari 2023 Nel Kruit op als directeur van Welstad Stadskanaal. ‘Dit is het gebied waar ik ben opgegroeid. Ik ken de taal en de mensen, weet wat er speelt. Het voelt als een nieuw begin en tegelijkertijd als thuiskomen.’ Smid blijft daarnaast ook directeur voor stichting Peuterwerk.

De afgelopen jaren heeft Nel Kruit samen met de medewerkers van Welstad veel betekend in het welzijn van de gemeente Stadskanaal. ‘Nel heeft de transformatie binnen het welzijn in de organisatie Welstad verankerd’, aldus Johan Brongers, bestuurder van Tintengroep, waar Welstad onder valt. ‘Angelique Smid heeft haar sporen verdiend in het welzijn.Binnen de Tintengroep en ook al daarvoor in de jeugdzorg. Ze heeft de kennis en ervaring in huis, maar is ook vooral de juiste persoon op de juiste plek.’

Smid snapt wat Brongers zegt en vult aan: ‘Ik ben gericht op samenwerken, de relatie. En zo te werken aan de doelen die we samen stellen. Zodat we uiteindelijk voor de inwoners kunnen betekenen wat nodig is.’

Naast de kwaliteiten die Smid als persoon meebrengt, is dit ook een goed moment om de functies van directeur Welstad en Peuterwerk bij de buunermonder te beleggen. ‘Tussen Welstad en Peuterwerk zijn in Stadskanaal al mooie verbindingen ontstaan. We hebben elkaar nodig om alle inwoners, van jongs af aan, te kunnen helpen wanneer ze dat nodig hebben.’

Smid vervolgt: ‘Tegelijkertijd ziet het sociaal domein er in elke gemeente anders uit, het is overal maatwerk. De afgelopen twee jaar is Peuterwerk sterk doorontwikkeld. We hebben inhoudelijk en in processen de zaken goed op orde. Met de teamleiders staan daar aan het stuur in hun eigen regio.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-