Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Huttendorp in bos Nieuw-Buinen is illegaal en moet weg

Een van de illegale hutten van het huttendorp in Nieuw-Buinen F: Stichting Het Drentse Landschap

NIEUW-BUINEN – Hutten bouwen in het bos deden we allemaal als kind. Er was niks leuker dan bezig zijn met het slepen om een zo mooi en groot mogelijke hut te maken. In Nieuw-Buinen hebben (jonge) kinderen in de herfstvakantie een huttendorp gemaakt. Die hutten zijn illegaal en moeten dus weg.

Rayonbeheerder van Drents Landschap, Jantinus Dokter werd gebeld door een inwoner uit het dorp. Zij meldde hem dat jonge kinderen uit het dorp in de herfstvakantie een huttendorp hebben gemaakt in het Buinerhoornse Bos. De kinderen hadden ook nog eens veel troep achtergelaten.

‘Het bouwen van hutten op andermans grond is niet toegestaan. Zonder toestemming (vergunning) zeker niet’, geeft Stichting Het Drentse Landschap aan. Deze stichting beheert het bos. ‘Dat weten die kinderen die het huttendorpje gebouwd hebben misschien niet, maar de ouders uiteraard wel.’

De stichting gaat er vanuit dat niet alleen kinderen hebben gebouwd aan de hutten, maar ook volwassenen. ‘Gezien de materialen en de afstand van het bos naar de ‘bewoonde’ wereld, is dit niet slechts het werk van jonge kinderen. Die begeleiders hadden toch beter moeten weten,’ zo betreurt Het Drentse Landschap.

De rayonbeheerder kreeg nostalgische gevoelens toen hij de hutten zag en hij vond het geweldig dat kinderen buiten aan het spelen waren. Ook hij vond het vroeger prachtig om hutten te bouwen en buiten te spelen. ‘Toch zal voor dit soort activiteiten toestemming gevraagd moeten worden. Nu gaat het hier om “illegale bouwactiviteiten” en het zorgt voor rommel en afval in het bos. Dat willen we uiteraard niet.’

De stichting besluit hun Facebookbericht met dat ze het erg fijn vinden als de bouwers van deze hutten de bouwmaterialen en ander afval ook weer, met behulp van ouders of anderen, komen afbreken en afvoeren.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

2 Reacties op “Huttendorp in bos Nieuw-Buinen is illegaal en moet weg

  1. Zo jammer dat hier zo’n drama van gemaakt word. Menig dakloze zou hier blij mee zijn. Gebouwd door de toekomstige bouwvakker, architecte of de huis tuin en keuken klussers. Maar de volgende vakantie misschien gaan gamen op de pc geeft minder rommel. En dat iedereen zou kunnen weren van een vergunning, denk het niet. Enthousiaste vrijwilligers die met de kinderen iets buiten ondernemen.

  2. Johan hamster

    Laat ze toch lekker!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.