Direct naar de inhoud.

Huttendorp in bos Nieuw-Buinen is illegaal en moet weg

  • door:
  • op:
Een van de illegale hutten van het huttendorp in Nieuw-Buinen F: Stichting Het Drentse Landschap

NIEUW-BUINEN – Hutten bouwen in het bos deden we allemaal als kind. Er was niks leuker dan bezig zijn met het slepen om een zo mooi en groot mogelijke hut te maken. In Nieuw-Buinen hebben (jonge) kinderen in de herfstvakantie een huttendorp gemaakt. Die hutten zijn illegaal en moeten dus weg.

Rayonbeheerder van Drents Landschap, Jantinus Dokter werd gebeld door een inwoner uit het dorp. Zij meldde hem dat jonge kinderen uit het dorp in de herfstvakantie een huttendorp hebben gemaakt in het Buinerhoornse Bos. De kinderen hadden ook nog eens veel troep achtergelaten.

‘Het bouwen van hutten op andermans grond is niet toegestaan. Zonder toestemming (vergunning) zeker niet’, geeft Stichting Het Drentse Landschap aan. Deze stichting beheert het bos. ‘Dat weten die kinderen die het huttendorpje gebouwd hebben misschien niet, maar de ouders uiteraard wel.’

De stichting gaat er vanuit dat niet alleen kinderen hebben gebouwd aan de hutten, maar ook volwassenen. ‘Gezien de materialen en de afstand van het bos naar de ‘bewoonde’ wereld, is dit niet slechts het werk van jonge kinderen. Die begeleiders hadden toch beter moeten weten,’ zo betreurt Het Drentse Landschap.

De rayonbeheerder kreeg nostalgische gevoelens toen hij de hutten zag en hij vond het geweldig dat kinderen buiten aan het spelen waren. Ook hij vond het vroeger prachtig om hutten te bouwen en buiten te spelen. ‘Toch zal voor dit soort activiteiten toestemming gevraagd moeten worden. Nu gaat het hier om “illegale bouwactiviteiten” en het zorgt voor rommel en afval in het bos. Dat willen we uiteraard niet.’

De stichting besluit hun Facebookbericht met dat ze het erg fijn vinden als de bouwers van deze hutten de bouwmaterialen en ander afval ook weer, met behulp van ouders of anderen, komen afbreken en afvoeren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal