Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Raadselachtig bandenspoor aan Schoolkade in Musselkanaal, dat ook maar zo weer verdween

Een paar op een hoop gegooide ‘verloren’ autobanden. Foto: Facebook/FF Buurten

MUSSELKANAAL – Aan de Schoolkade in Musselkanaal klonk dinsdagavond rond 21.45 uur een vreemd geluid. Een vreemd klinken van metaal dat over steen schuurt en wat rare stuitergeluiden. Buurtbewoners die een kijkje namen ontdekten her en der allemaal autobanden die verspreid lagen over de stoep, de weg en de berm.

De volgende dag, bij daglicht, kon het bandenspoor in volle ogenschouw worden genomen. Over de lengte van bijna een kilometer lagen zo’n vijftien autobanden langs de weg. Sommige lagen in het langs de straat gelegen kanaal. Een enkele buurvrouw die de stoep schoon veegde, sleepte een autoband van het trottoir naar de berm.

Wat de banden gemeen hadden: ze waren allemaal versleten, allemaal afgereden. Je zou er niet meer mee door de APK komen. Al snel gingen aan de Schoolkade de verhalen in het rond dat het om een illegale dump ging: iemand wilde goedkoop van de versleten banden af en verspreidde ze maar over de straat.

Een getuige heeft gezien dat een donkere auto met een aanhanger over de straat reed met een achterklep, die los hing, over de straat sleepte. Een andere getuige zag dat er een vonkenregen achter de aanhanger zat. Dat kan, als de bovenkant van de aanhanger met metaal was bekleed. Weer iemand anders heeft gefilmd dat er rond die tijd een aanhanger zonder overgespannen net door de straat reed. Hoe dan ook: de Schoolkade bleek woensdagochtend bezaaid met versleten autobanden.

Niemand weet het zeker: was het nu een bewuste actie om afval te dumpen? Of was iemand vergeten de autobanden op de aanhanger te zekeren? Feit is dat de volgende dag verschillende Musselkanaalsters de gemeente Stadskanaal de illegale of onbewuste dumping te melden. Het opruimen van de troep, kwam er van gemeentewege nog niet van. Begrijpelijk: ook de gemeente moet dit organiseren en kan dat soms niet van de ene dag op de andere.

En toen loste het probleem zichzelf ineens op. Woensdagavond reed er een witte auto over de Schoolkade. Die stopte bij alle losgeslagen autobandjes en de beide inzittenden van de auto (beiden onbekend bij de redactie) gooiden ze allemaal in de kofferbak. Hier en daar geholpen door een buurtbewoner.

Een bewuste actie om moeilijk afval te dumpen? Een ongelukje dat de veroorzakers zelf hebben hersteld? Wie zal het zeggen? Feit is dat de Schoolkade weer schoon is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.