Direct naar de inhoud.

Nieuwe afspraken moeten jeugdhulp in gemeente Veendam efficiënter maken

  • door:
  • op:

VEENDAM – De ambulante jeugdhulp in Veendam gaat op de schop. Nu is hulp aan jongeren die in de problemen (dreigen te) komen nog erg versnipperd. De gemeente Veendam wil de verschillende instanties die met jeugdhulp te maken hebben nauw laten samenwerken. Zes organisaties spreken met elkaar af de handen ineen te slaan. Doel: jongeren efficiënt helpen waar dat nodig is.

Soms hebben ouders of scholen hulp nodig om kinderen de mogelijkheden hun talenten te ontwikkelen. Die hulp wordt wel geboden. Door tal van jeugdhulpinstellingen. En die instellingen werken soms samen, soms ook niet. Om de hulp aan jongeren beter te laten werken, zijn verschillende instellingen een samenwerking aangegaan.

Het gaat om Coöperatie Dichtbij, Molendrift, Pro Talent, Jongerenwerk Barkema & De Haan, het Leger des Heils W&G Noordoost en Team050. De gemeente Veendam wil de meest voorkomende ambulante jeugdhulp zo organiseren dat deze dichtbij de leefwereld van het kind en gezin, tijdig, zonder indicatie, efficiënt en in samenhang geboden wordt. De gemeente wil dat de professionals van de verschillende organisaties elkaar kennen, samenwerken wanneer dat nodig is, en ook het sociale netwerk rondom een gezin weten te vinden.

Concreet moet het er op neer komen dat hulp wordt geboden in de wijk, op school of via de huisarts. Dat de hulp laagdrempelig is en dat er geen zorgtoewijzing of beschikking nodig is. Dat de gezinshulp bestaat uit één plan en één regisseur. En dat de hulpverleners minder last hebben van regeldruk.

Meer informatie over de Algemene Voorziening Ambulante jeugdhulp is te vinden op www.veendam.nl/ambulantejeugdhulp



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal