Direct naar de inhoud.

Hij komt, hij komt; Sinterklaasintochten in de regio

  • door:
  • op:
Sinterklaas in Odoorn. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

REGIO – Aankomende zaterdag is het weer zo ver: Sinterklaas komt weer in het land aan om drie weken in Nederland te logeren. De Goedheiligman komt tijdens de landelijke intocht aan in Hellevoetsluis. De lokale intochten gaan in de Veenkoloniën na twee jaar met corona restricties weer gewoon door.

Veendam

In de gemeente Veendam komt Sinterklaas op 12 november in Veendam aan. Zaterdagmiddag om 13.00 uur zal de aankomst van de Stoomboot in de haven van Veendam zijn. Meneer Mark is al gezien op de Blankensteinkade waar de boot zal aanmeren en heeft laten weten dat er nog een hoop moet gebeuren voordat de Mega Sinterklaasintocht van start kan gaan.

Na de aankomst aan de Blankensteinkade zal het gezelschap onder begeleiding van een muziekkorps de bekende rondgang door het centrum maken. De pieten hebben weer speciale vervoersmiddelen meegenomen, echter zal Sinterklaas zoals gebruikelijk op de rug van zijn vertrouwde schimmel Ozosnel de kinderen begroeten

Wildervank

Op zaterdag 19 november vertrekt de goedheiligman met zijn pieten vanuit Bareveld om 13.00 uur. Rond 14.00 uur zullen ze aankomen in jachthaven Schipperskwartier aan de Nijverheidskade. Ter afsluiting is er een groot feest in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum.

Stadskanaal

Zaterdag 12 november zal Sinterklaas weer voet aan wal zetten in Stadskanaal. Om 13.00 uur komt de Sint aan bij het station van de Star. Tegen 13.30 uur zal hij samen met de pieten op de boot stappen en richting het centrum varen. Ook zijn er een aantal pieten die aan beide zijden van het kanaal lopen. De boot vaart richting de Buinersluis om te keren, waarna deze aan gaat leggen bij de stijger tegenover Santing. Daar stapt hij van boort en zal de goedheiligman kort het centrum in gaan.

Op de andere zaterdagen tot 5 december zullen er verschillende pieten en ook Sinterklaas in het centrum aanwezig zijn. Op 6 december komt er een uittocht voor Sinterklaas. Deze zal starten op het Raadhuisplein en met een lichtjesoptocht zal Sinterklaas begeleid worden naar de boot.

Musselkanaal

Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas aan in Musselkanaal. Om 13.00 uur zal hij met zijn pieten op het Willem Diemerplein zijn. in de muziekkoepel wachten de Dikdakkers de goedheiligman op en zullen ze samen met de kinderen zingend de sint verwelkomen. Daarna maakt hij nog een rondrit door het dorp.

Onstwedde

De sint kom samen met zijn pieten in Onstwedde aan op zaterdag 19 november. Hoe dat gaat gebeuren is nog niet bekend gemaakt. Wat wel vast staat is dat de ondernemersvereniging er een groot feest van wil gaan maken.

Alteveer

In Alteveer zal Sinterklaas op 26 november aankomen. Na een rondrit door het dorp zal Sinterklaas samen met zijn pieten aankomen bij Dorpshuis De Drijscheer. De rondrit start rond 09.30 uur en Sinterklaas zal rond 11.00 uur aankomen in het dorpshuis. Vanwege het aantal cadeaus is het wenselijk om de kinderen aan te melden.

Nieuw-Buinen

Sinterklaas zal op 26 november langskomen in het Dorpshuis van Nieuw-Buinen. Ze komen rond 14.00 uur in de Noorderbreedte. Ze nemen voor alle kinderen tot en met acht jaar een cadeautje mee.

Borger

De intocht in Borger zal plaatsvinden in het donker. OP zaterdag 19 november vanaf 16.30 uur zal de goedheiligman een route door het dorp lopen. Sinterklaas heeft aan de kinderen gevraagd om met een lampion langs de route te gaan staan.

Odoorn

Op zaterdagmorgen 19 november zal Sinterklaas weer een bezoek brengen aan Odoorn. Net als vorig jaar komt hij naar plekken waar de kinderen hem de hand mogen en kunnen schudden. Ook zal de kinderen ongetwijfeld pepernoten krijgen van de pieten.

Weet jij waar nog meer intochten zijn? Stuur dit naar redactie@rtveen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-