Direct naar de inhoud.

Vanaf 23 november bezorgt Picnic boodschappen in Veendam en Pekela

  • door:
  • op:
Internetsupermarkt Picnic zal binnenkort ook bezorgen in Veendam en omgeving F: Picnic

VEENDAM – Websuper Picnic begint op woensdag 23 november met het bezorgen van boodschappen in Veendam. Na de gemeente Groningen is dit de tweede regio in de provincie waar de online supermarkt de boodschappen voortaan gratis thuisbezorgt. Met de uitbreiding naar Veendam bereikt Picnic maar liefst 60.000 extra huishoudens.

Vanuit de Veendammer hub worden de boodschappen gratis thuisbezorgd in Veendam, Winschoten, Sappemeer, Hoogezand, Scheemda, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Wildervank, Zuidbroek, Meeden, Noordbroek, Heiligerlee, Westerlee, Borgercompagnie, Eexterveenschekanaal, Nieuwediep en Tripscompagnie. Meer dan 1000 mensen hebben zich al aangemeld via de Picnic-app.

Uitrol in het Noorden

Picnic bezorgt inmiddels bij meer dan één miljoen huishoudens de boodschappen thuis, verdeeld over ruim 170 plaatsen in Nederland. Dankzij het distributiecentrum in Heerenveen kan Picnic de bezorging verder uitrollen in Noord-Nederland, waar het bedrijf inmiddels meer dan 350.000 huishoudens bereikt. Recent ging Picnic van start in onder meer Groningen, Drachten en Emmen.

De komst van Picnic naar Veendam is een logische keuze, vindt medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Wij krijgen geregeld de vraag wanneer we gaan uitbreiden in de provincie Groningen. Nu is de tijd rijp om de regio Veendam aan het bezorgingsgebied toe te voegen en aan deze wens te voldoen. Dankzij de hub in Veendam bereiken we heel veel huishoudens in zowel de stad zelf als in omliggende plaatsen. In deze tijd is het fijn dat de boodschappen gratis thuisbezorgd worden. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar deze mensen houden ook nog eens tijd over die zij aan andere dingen kunnen besteden.”

Enthousiasme is groot

Volgens Muller is het enthousiasme bij de inwoners van de regio Veendam groot. “Ook in Veendam en omstreken is er het besef hoe veel gemak het thuisbezorgen van boodschappen met zich meebrengt. We verwachten dat het aantal aanmeldingen voor onze diensten de komende tijd snel verder toeneemt. We kijken uit naar een mooie toekomst in de regio Veendam.”

Picnic gaat in Veendam aanvankelijk de weg op met 12 elektrische bezorgwagentjes en 20 runners (bezorgers). De capaciteit wordt geleidelijk verder opgevoerd. De boodschappen worden vanuit de hub van 1500 vierkante meter aan de Transportweg 50 in Veendam geleverd. De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, doordat consumenten niet meer naar de supermarkt hoeven te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen de levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door klanten zijn besteld. Op die manier gaat niets verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-