Direct naar de inhoud.

Sint Maarten-huis van Jasper en Kevin opnieuw groot succes

  • door:
  • op:
De draak voor het huis van Jasper en Kevin F: Eigen foto

STADSKANAAL – Wat in de coronatijd begon als een compensatie voor alle huizen die niet meededen, is uitgegroeid tot een van de meest bijzondere Sint Maarten-huizen van Nederland. Jasper en Kevin uit Stadskanaal hebben ook dit jaar weer geknutseld met papier-maché en lampjes. Dat mondt uit in een van de mooiste huizen van de regio.

‘We hebben elk jaar een ander thema en dit jaar is dat een draak geworden’, begint Jasper Stuut te vertellen voor de camera van RTV1. ‘Alles is zelfgemaakt. Ik ben zelf zes weken lang aan de knutsel geweest voor de draak en Kevin maakt de hele lichtshow en zorgt voor de techniek.’

Het theater

De beide heren werken bij het theater in de Kanaalstreek en weten dus wel hoe je het een en ander professioneel moet aanpakken. Kevin verzorgt een grote lichtshow en veel rook. Ook goede muziek helpt daaraan mee, net als in het theater heeft hij dus het technische gedeelte onder zich. Jasper zorgt juist meer voor de promotie en de gezelligheid en het creatieve denken voor een nieuw thema. Ook net als bij het theater.

‘De kinderen reageren allemaal heel erg enthousiast. Ze weten natuurlijk heel goed dat we elk jaar iets bijzonders hebben. Ze zijn allemaal zo vrolijk vanavond.’ Dit jaar was het een spannend thema, dus misschien wordt er volgend jaar wel iets met feeën gedaan.

Kersthuis bij de heren

Het zit er nu niet op voor beide heren. Ze gaan nu bezig om te kijken wat voor leuke aankleding ze kunnen gaan doen voor Kerst. ‘Het kersthuis komt ook weer terug. Het hele huis zal dan worden versierd met lichtjes.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-