Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wijk- en dorpsverdeling onder Knoalster wethouders bekend

Het gemeentehuis van Stadskanaal | © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – Het duurde even, maar ruim vier maanden na de presentatie van het collegeakkoord in de gemeente Stadskanaal zijn de dorps- en wijkwethouders bekend. De verdeling van wijken en dorpen onder de wethouders zijn bekend gemaakt aan de verschillende belangenorganisaties en wijkraden via een mail die RTV1 heeft ingezien. 

Bij de presentatie van het collegeakkoord van de gemeente Stadskanaal afgelopen zomer werd het al duidelijk gemaakt: er gaat gewerkt worden met dorps- en wijkwethouders. Iedere wethouder krijgt een aantal wijken en/of dorpen in de portefeuille. Het plan komt voort uit een ‘nieuwe bestuurscultuur’ die Stadskanaal momenteel aan het uitrollen is. Na de historisch lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart moest er volgens de lokale politiek iets gaan veranderen. Ze willen dichter bij de burger staan en zichtbaarder zijn.

Daarom werd er in plaats van een coalitieakkoord een ‘collegeprogramma’ opgesteld, met als één van de plannen dus de dorps- en wijkwethouders. ‘Ze zullen optreden als bestuurlijk aanspreekpunt voor de dorps- en wijkraden’, zo valt in het collegeprogramma te lezen. 

De presentatie van het collegeprogramma in juni | © Hielke Bosch/RTV1

Verdeling

De verdeling is als volgt: Ingrid Sterenborg (ChristenUnie) krijgt het grootste aantal buurten, namelijk: Stadskanaal Noord, Parkwijk, De Borgen, Vogelwijk, De Hagen en Vledderveen. Jur Mellies (Lokaal Betrokken) wordt wethouder van Mussel, Maarsstee en Cereswijk. Egbert Hofstra (PvdA) zal het aanspreekpunt in Onstwedde, Musselkanaal en Maarsveld zijn. En tot slot Goedhart Borgesius (VVD) is wijkwethouder van Alteveer, Stadskanaal Centrum en Maarswold.

‘Eerst met wijkraden om tafel’

Alle bestuursleden van de lokale wijkraden en belangenorganisaties gaan later deze maand met de verschillende wethouders kennismaken tijdens een speciaal daarvoor georganiseerde avond. De gemeente en haar wethouders willen nu nog niets kwijt over de precieze details en invulling van het wijkwethouders plan. ‘We gaan eerst met de wijkraden om tafel om samen met hen alles te bespreken’, aldus een reactie van de gemeente Stadskanaal. 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.