Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opvangperiode Oekraïners in Het Kleurenpalet Nieuw-Buinen verlengd

Het Kleurenpalet in Nieuw-Buinen F: Google Streetview

NIEUW-BUINEN – De gemeente Borger-Odoorn treft voorbereidingen voor verlenging van de opvang van Oekraïners. Met de eigenaar van voormalige zorgboerderij Het Kleurenpalet heeft de gemeente een nieuwe einddatum afgesproken voor de opvang. Dit was 1 december 2022 en wordt nu 15 juli 2023.

Wethouder Bernard Jansen: “Helaas is er nog geen zicht op een einde aan de oorlog in Oekraïne. Wij verwachten daarom dat de opvang voor Oekraïners nog langer nodig blijft. Ook het Rijk heeft al maatregelen getroffen voor een langere opvangperiode door de beschermingsrichtlijn voor Oekraïners te verlengen tot maart 2024. In Borger-Odoorn hebben wij meerdere opvanglocaties die we voor langere tijd inzetten. Wij hechten veel waarde aan een veilige opvangplek voor Oekraïners in deze onzekere tijden.”

De ervaringen met de opvang van de Oekraïners in Het Kleurenpalet vanaf 9 mei van dit jaar zijn positief. De gemeente ziet de verlenging met vertrouwen tegemoet.
De omwonenden van Het Kleurenpalet hebben van de gemeente een brief ontvangen over de verlenging van de opvang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.