Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn stelt zicht samen met Aa en Hunze kandidaat als host city voor Nationale Sportweek 2023

  • door:
  • op:
Wethouder Ankie Huijing-Van Tongeren bij het zwembad in Exloo. | Foto: Peter Timmer

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn wil in 2023 host-city zijn van de Nationale Sportweek. De gemeente heeft samen met de gemeente Aa en Hunze haar kandidatuur bekend gemaakt bij NOC-NSF. De Nationale Sportweek is volgend jaar van 15 tot en met 24 september.

Borger-Odoorn wil als host-city de gemeente ook naar buiten toe op de kaart zetten. ‘Wij zijn trots op onze gemeente,’ zo vertelt wethouder Ankie Huijing – Van Tongeren (CDA/ChristenUnie). ‘Dat willen we ook aan de rest van Nederland laten zien.’ Volgens de wethouder past het ook in het beleid van de gemeente. ‘We willen meer inwoners aan het bewegen krijgen. We weten dat er veel mensen zijn die dat willen, maar dat nog niet doen. Hopelijk kunnen we ze hier mee over de streep trekken.’

Sportkoepel kiest vaak voor grote steden

Dit jaar waren onder andere Lelystad en Alphen aan den Rijn host-city van de Nationale Sportweek. De wethouder ziet dat de sportkoepel vaak kiest voor de grotere steden. ‘Samen met Aa en Hunze willen we laten zien dat we dit als plattelandsgemeenten ook kunnen organiseren. Samen staan wij sterk.’

In 2021 was Coevorden host-city van de Nationale Sportweek. Huijing – Van Tongeren wil van die kennis gebruik maken. ‘We zullen zeker de tips en tricks bij hen gaan ophalen, maar we zetten ons eerst in op het krijgen van en pas dan kijken we naar de verdere invulling.  Wat betreft de kansen van de kandidatuur heeft ze geen idee. ‘Ik kan er een percentage aanhangen, maar het wordt een ja of een nee.’

De wethouder hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van NOC-NSF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-