Direct naar de inhoud.

Sinterklaasjournaal Stadskanaal organiseert uittocht voor Sinterklaas

  • door:
  • op:
Sinterklaas zal met de boot wegvaren vanaf Santing © Andre Dümmer

STADSKANAAL – Het sinterklaasseizoen loopt langzaam richting het einde en dat betekent dat de goedheiligman binnenkort teruggaat naar Spanje. Dat kan niet zonder groot slotfeest gebeuren vonden de makers van het Sinterklaasjournaal Stadskanaal. Daarom hebben zij, samen met de pieten, een groot eindfeest bedacht op dinsdag 6 december.

‘Ik heb met Rutger van het Sinterklaasjournaal gesproken en het leek ons een erg leuk idee om de kinderen van Stadskanaal ons op 6 december kunnen uitzwaaien’, begint Sinterklaas in de uitzending die maandagavond te zien was. ‘Na pakjesavond zijn we altijd in een keer weg en dat gaan we dit jaar anders doen. In plaats van ’s ochtends heel vroeg, gaan we nu in de avond weg.’

De organisatoren van het journaal, Het Grote Boek van Sinterklaas, hebben erg veel zin in het evenement na pakjesavond. Organisator Jeroen van Gelder: ‘We hebben contact gehad met Sinterklaas en we hebben hem voorgesteld om een groot evenement te hebben op 6 december. Dat gaat om 18.00 uur beginnen en dan begeleiden we samen met alle kinderen Sinterklaas en zijn pieten in het donker.’

Van Gelder: ‘Voorafgaand aan de optocht zal Regelpiet samen met Goochelpiet een grote show maken op het Raadhuisplein. Voor het gemeentehuis zullen we dan samen Sinterklaas voor de allerlaatste keer verwelkomen. Daarna gaan we achter Sinterklaas aan richting de boot.

Tekst gaat verder onder video

De aflevering van Het Sinterklaasjournaal Stadskanaal, waarin bekend werd gemaakt dat de uittocht in Stadskanaal zal gaan plaatsvinden.

Op het plein is ook ruimte gemaakt voor de laatste pepernoten-suikerspinnen. De echte pepernoten zijn al op, maar de suikerspinnen zijn er nog wel.

De kinderen kunnen een lampion knutselen om in het donker achter Sinterklaas mee te lopen. Sinterklaas zal vooraan in de lichtjesoptocht lopen en gaat samen met zijn paard richting de boot. Daarnaast komt er ook een muziekband die de Sinterklaassfeer nog groter maakt.

Bij de kade wordt er nog een laatste keer “Dag Sinterklaasje” gezongen, waarna de goedheiligman samen met zijn pieten vertrekt richting Spanje. ‘Als Sinterklaas weggevaren is, zal het ongeveer 19.30 uur zijn. De kinderen kunnen dan snel naar huis en met een gerust hart slapen, want ze hebben Sinterklaas zien vertrekken.’

Het programma voor 6 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-