Direct naar de inhoud.

Het WK kijken in de voetbalkantine: ‘Deze wedstrijd was gewoon goed’

  • door:
  • op:
Nederland-VS volgen vanuit de voetbalkantine | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Nu Nederland de achtste finale van het WK voetbal heeft gewonnen van de Verenigde Staten begint een hele lichte oranjekoorts toe te nemen. En waar sommigen de wedstrijd thuis of in de kroeg kijken, doen ze dat bij SC Stadskanaal liever in de ouderwetse voetbalkantine.

Terwijl in Qatar wordt afgetrapt speelt een elftal van de lokale SC nog gewoon een wedstrijd tegen Borger. Het was daarna dan ook een kwestie van snel omkleden en naar de kantine om met de daar al aanwezige voetbalfans de wedstrijd te volgen.

Iedereen verwacht wel dat het Nederlands Elftal van de Amerikanen moet winnen. De voorspellingen klinken dan ook door de kantine; ‘2-1, 3-1 en 2-0’, zijn de meest gehoorde scores. ‘Ik denk aan een nipte overwinning’, aldus voetballer, scheidsrechter en trainer Mark Ossel. ‘Het spel tot nu toe was heel matig. Niet bepaald leuk om aan te zien.’

Oranje won uiteindelijk met 3-1 van de USA en gaat door naar de kwartfinale tegen Argentinië. Dat het een harde dobber wordt om die te verslaan was al voor de achtste finale duidelijk. Maar trainer van SC Stadskanaal Michel Borgeld denkt dat we een goede kans maken: ‘Het is een lastige tegenstander. Maar het voordeel is dat ze willen voetballen. Dus daar liggen genoeg counter kansen.’ Ook over de wedstrijd tegen de VS is hij positief: ‘Dit was gewoon een goede wedstrijd’.

Na de wedstrijd was het feest in de kantine. En niet alleen vanwege de wint van Oranje. Ook SC Stadskanaal wist die middag met 3-2 van Borger te winnen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal