Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Cel voor man uit Stadskanaal voor misbruiken 11-jarige

STADSKANAAL – Een 69-jarige man uit Stadskanaal krijgt een celstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De rechtbank acht bewezen dat hij zich in juli vorig jaar ongeveer tien keer heeft vergrepen aan een 11-jarig meisje.

De straf valt iets lager uit dan de geëiste vier jaar. Wel moet de man zich laten behandelen, omdat er aanwijzingen zijn dat hij mogelijk ook andere meisjes op seksuele wijze heeft benaderd. Daarnaast moet hij gaan wonen in een beschermende setting.

Contactverbod en schadevergoeding

De straf gaat gepaard met een proeftijd van vijf jaar, een gebiedsverbod voor Stadskanaal en een contactverbod met het slachtoffer en haar ouders. De man moet haar bovendien een schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

De Kanaalster kende het meisje niet. Hij sprak haar in juli vorig jaar bij zijn woning aan. De man is dol op kinderen, zei hij twee weken geleden tijdens de zitting, en heeft toegegeven dat hij seksuele handelingen met haar verrichtte.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.