Direct naar de inhoud.

Vanaf vandaag is de busregeling anders, bekijk wat er gaat veranderen

  • door:
  • op:
Buslijn 73 op het busstation in Stadskanaal | Foto: RTV1

REGIO – Op zondag 11 december 2022 gaat de nieuwe dienstregeling van vervoersbedrijf Qbuzz in. Niet alleen Qbuzz geeft wijzigingen door, maar in Nederland en veel andere Europese landen zullen de nieuwe dienstregelingen vanaf vandaag in gaan. Waar er afgelopen tijd minder bussen reden vanwege stakingen, probeert de vervoersmaatschappij dat met de nieuwe dienstregeling op te lossen.

Lijn 14 Stadskanaal – Winschoten

Lijn 14 rijdt tussen Vlagtwedde en Wedde een snellere route via de N368 en niet meer via Veele. Haltes Karel Schenkpad, Krabbenbrug, Wedderstraat, Veelerweg en Rolinbrug vervallen hierdoor.

Lijn 24 Winschoten – Stadskanaal – Assen

Op zaterdag rijden er grote bussen in plaats van 8-persoonsbussen.

Lijn 71 Stadskanaal – Veendam

Doordeweeks rijden de bussen van Veendam naar Stadskanaal in de ochtend een half uur eerder. Op zaterdag overdag verschuiven de vertrektijden lijn 71 richting Veendam met een halfuur. Zo kan lijn 74 vanuit Emmen in Stadskanaal blijven doorrijden als lijn 71. In Veendam sluit lijn 71 aan op lijn 23.

Lijn 73 Stadskanaal – Emmen

Op zaterdag overdag verschuiven de vertrektijden van lijn 73 richting Stadskanaal met een halfuur. Zo sluit lijn 73 in Stadskanaal in beide richtingen aan op lijn 312.

Lijn 74 Stadskanaal – Emmen

Op zaterdag overdag verschuiven de vertrektijden met een halfuur, zodat samen met lijn 73 ieder halfuur een bus tussen Emmen en Stadskanaal rijdt.

Lijn 75 Stadskanaal – Emmen

Tussen Stadskanaal en 2e Exloërmond (en andersom) rijdt in de ochtend een bus minder en in de middag juist een bus extra. Zo sluiten de bustijden beter aan op de middelbare schooltijden in Stadskanaal.

De laatste bus van Emmen naar Exloo op maandag t/m zaterdag vertrekt voortaan een uur eerder, namelijk om 23:31 uur in plaats van 0:21 uur vanaf Station Emmen.

Lijn 77 Gieten – Bareveld

Lijn 77 rijdt tussen de Hilte en Bareveld voortaan over de N33. Lijn 77 stopt in Wildervank bij de bushalte aan de N33, dit is de huidige halte van Qliner 310.

Lijn 107 Stadskanaal – Zernike

Lijn 107 zal weer gaan rijden vanaf 11 december

Lijn 171 Veendam – Zernike

De vertrektijden wijzigen. Samen met Q-link 2 rijdt tussen P+R Euroborg P3 en Zernike vier keer per uur een bus. Lijn 171 wordt vaker met een grote bus gereden.

Lijn 173 Emmen – Ter Apel – Stadskanaal

Lijn 173 is een nieuwe spitslijn die vanaf station Emmen via het centrum van Emmen, de scholen in Angelslo en Ter Apel naar Stadskanaal rijdt. Met deze lijn reizen scholieren vanaf Stadskanaal en Ter Apel sneller naar de scholen in Angelslo. De bus sluit zo goed mogelijk aan op de schooltijden.

In Stadskanaal sluit lijn 173 aan op lijn 107 naar de Zernike Campus in de stad Groningen.

Lijn 174 Veendam – Zuidbroek

Lijn 174 rijdt niet meer in de avond en op zondag. Reis je tussen Veendam en Zuidbroek? Reis dan met de trein. Reis je van of naar Muntendam? Dan kun je op die momenten gebruikmaken van de hubtaxi.

QLiner 310 Assen – Veendam

In de spits staan lijn 310 op veel momenten langer stil in Gieten, zodat de aansluiting op Qliner 312 zal verbeteren.

QLiner 312 Stadskanaal – Groningen

Enkele ritten zullen vervallen. Op werkdagen in de vakantie vervalt een rit in de ochtendspits, maar rijdt er een extra rit naar Stadskanaal in de middagspits.

Ook wijzigen de vertrektijden in de spits, zodat er een betere aansluiting is op andere bussen in Gieten.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal