Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

KNSB hoopt zondag op marathon in Nieuw-Buinen: ‘Wij zien het niet gebeuren’ (UPDATE)

De ijsbaan wat de afgelopen dagen wel open voor publiek. | Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

NIEUW-BUINEN – De KNSB bracht donderdagavond laat naar buiten dat het de hoop heeft om dit weekend nog twee marathons op natuurijs te organiseren in Noordlaren en Nieuw-Buinen. De schaatsvereniging van Nieuw-Buinen ziet het minder positief in.

Als voorzitter Bert Drent van de schaatsvereniging deze ochtend gebeld wordt reageert hij verbaast op de vraag of er deze zondag een marathon in Nieuw-Buinen wordt georganiseerd. ‘Wij weten natuurlijk niet helemaal van niks. Willem Hut heeft gisteren die hoop uitgesproken, maar wij hebben er een hard hoofd in.’

Tempratuur helpt niet mee

Dat komt met name door de tempratuur die er momenteel is. ‘Ik weet niet hoe die bij jullie werkt, maar bij ons staat ie voorlopig niet onder nul.’ En het moet wel nog behoorlijk gaan vriezen wil Nieuw-Buinen haar baan aanbieden voor een meting. ‘Er moet nog wel wat gebeuren aan de baan. Er is de afgelopen twee dagen veel gebruik van gemaakt dus hij ligt er op dit moment niet super bij.’

Drent denkt dan ook dat het niet mogelijk is om zondag een marathon te organiseren. ‘Er is ook nog een een hogere kans op neerslag. Dat werkt niet in ons voordeel. Wij weten wat de KNSB wil, maar op dit moment hebben wij onze baan niet voor een meting aangemeld,’ zo sluit Drent af.

KNSB trots op Nieuw-Buinen

Willem Hut, disciplinemanager marathonschaatsen bij de KNSB geeft vrijdagochtend bij Goedemorgen Nederland op NPO1 aan dat Nieuw-Buinen is afgehaakt. Wel is hij trots op de schaatsvereniging. ‘Nieuw-Buinen heeft een puike prestatie geleverd. Elk jaar komen ze er dichterbij. Ik ben trots op wat ze hebben neergezet,’ zo vertelt hij.

Update 9.50: Dit bericht is aangevuld met de reactie van Willem Hut in het programma Goedemorgen Nederland.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.