Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

IJsvereniging Ter Apel maakt gebruik van schaatsbaan Nieuw-Buinen

Arno Greven, voorzitter van IJsvereniging Polderputten | © Gertjan Kamst/RTV1

NIEUW-BUINEN – Na een nacht van 8 graden vorst is de ijsbaan van Nieuw Buinen zondagochtend om 9 uur open gegaan. De echte schaatsliefhebbers stonden al te popelen voor het hek. ‘IJsvereniging Polderputten uit Ter Apel traint ook met 30 schaatsers’. vertelt Bert Drent met trots terwijl hij tevreden over de baan tuurt.


Arno Greven is trainer en schaatser van de club en woont 500 meter van de ijsbaan in Nieuw Buinen. ‘Normaal gesproken trainen we elke zondagochtend op Kardinge maar dit is een uitgelezen kans om lekker de rondjes te draaien op natuurijs. Uiteraard kunnen we niet volle bak omdat er veel kinderen schaatsen, maar de charme van natuurijs is niet het vergelijken met het ijs van Kardinge. Bovendien is het ijs echt goed’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.