Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borger-Odoorn verruimt inkomensgrens voor energietoeslag

Wethouder Bernard Jansen in het gemeentehuis. | Foto: Peter Timmer

BORGER-ODOORN- De gemeente Borger-Odoorn verruimt de inkomensgrens voor energietoeslag van 120 procent van het sociaal minimum naar 130 procent in 2023. Daardoor kunnen meer mensen de energietoeslag van 1300 euro krijgen.

De gemeente verwacht dat op basis van de inkomensgegevens van het CBS zo’n 300 huishoudens extra een aanvraag kunnen doen door de verhoging. Wethouder Bernard Jansen (Leefbaar Borger-Odoorn) verwacht niet dat daarmee alle problemen zijn opgelost. ‘We hebben niet de illusie dat we met de toeslag en het prijsplafond alle problemen kunnen oplossen.

Naast het prijsplafond en de energietoeslag heeft de gemeente nog een aantal maatregelen om bewoners te ondersteunen. ‘Een voorbeeld daarvan is de isolatiesubsidie, waardoor de energiekosten ook structureel verlaagd kunnen worden,’ zo laat wethouder Bernard Jansen (Leefbaar Borger-Odoorn) weten. Inwoners die een aanvraag willen doen voor de energietoeslag doen dat via de site van de Gemeente Emmen.

Energiecoaches

De gemeente is daarnaast een grote wervingscampagne begonnen voor energiecoaches. ‘Tot nog toe hebben zich elf kandidaten gemeld. Twee daarvan zijn begin december met de opleiding begonnen. De anderen beginnen in januari,’ aldus Jansen. De komende periode wil Jansen samen met de energiecoaches op zoek naar de doelgroep die de hulp het hardst nodig heeft. ‘Mensen die in de knel komen door de hoogte van hun energierekening.’

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.