Direct naar de inhoud.

Kerstprogrammering RTV1 televisie met veel lokale programma’s

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie F: Shutterstock

RTV1 – Ook dit jaar hebben de vrijwilligers van RTV1 weer hun best gedaan om een bijzondere Kerstprogrammering neer te zetten. Hoogtepunten van de programmering zijn onder andere Scrooge uit Alteveer, verschillende documentaires over de regio en de Volks Kerstzang in Wildervank.

Kerstavond

Op Kerstavond zal de programmering starten met een kerstuitzending van het RTV1-programma Stevens Podiumgasten. Daarna begint de documentaire Veendam, gegroeid uit Veen. De documentaire laat beelden zien over de geschiedenis van veenwinning, de hoofdstraten van Veendam en industrie.

Na de documentaire zal de Volks Kerstzang uit de Grote Kerk in Wildervank uitgezonden worden. De opname is van afgelopen week. Daarna begint de kerkdienst die is uitgekozen door het christelijke team binnen de streekomroep, namelijk Het Bewogen Hart.

De programmering op Kerstavond

Eerste Kerstdag

Ook op Eerste Kerstdag is er genoeg te bekijken op de tv-zender van de regio. Zo zal er zondagochtend een kerkdienst live op televisie te zien zijn. Om 14 uur is de Kerstuitzending van Muziek op 1, waarna de voorstelling Scrooge, vertolkt door inwoners van Alteveer te zien is. Na de voorstelling wordt de documentaire Onstwedde Paraat uitgezonden. Het is een film van de handelsvereniging Onstwedde uit 1955. Ten slotte is het Kerstconcert “Midwinter Voices” te zien bij RTV1. Het concert is een mix tussen poprock en klassieke muziek.

’s Avonds beginnen we met een kerstuitzending van Het Artiesten Festival. De Nederlands- en engelstalige Kerstmuziek vliegen je hierbij om de oren. Ook komt Muziek van Eigen Bodem met een kerstspecial. Daarna is nog een keer de voorstelling Scrooge te zien uit Alteveer.

De programmering op Eerste Kerstdag

Tweede Kerstdag

Rond het middaguur begint de herhaling van Muziek op 1, waarna het programma Blueprint wordt uitgezonden. Daarna worden de documentaires Onstwedde Paraat en Veendam, gegroeid uit Veen herhaald. De middag wordt muzikaal afgesloten met de herhaling van Stevens Podiumgasten.

’s Avonds wordt om 19.00 uur Kerstmuziek uitgekozen door het Bewogen Hart uitgezonden. Om 20.00 uur begint de documentaire Zuidwending 1976. Een documentaire over het leven in het dorp in 1976. Daarna wordt het kerstconcert “Midwinter Voices” herhaald op RTV1. Ook worden Scrooge, Veendam gegroeid uit Veen en de Volks Kerstzang uit Wildervank herhaald.

De programmering op Tweede Kerstdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-