Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Top2000 café in Nieuw-Buinen: ‘We maken ons eigen feestje’

Het Pop-up café in Nieuw-Buinen is nog tot vrijdag geopend © Rutger Breider/RTV1

NIEUW-BUINEN – In de laatste week van het jaar staat de radio bij menig muziekliefhebber op Radio 2 afgestemd. Radio 2 wordt met de Top2000 vaak het meest beluisterde radiostation van Nederland in december. Genoeg redenen om dit niet in je eigen huiskamer aan te zetten, maar om een eigen pop-up café te organiseren.

‘Aangezien Hilversum zo ver weg is, dachten we: ‘We maken ons eigen feestje”, aldus Johnny Breider, een van de organisatoren van het Top2000 café in Nieuw-Buinen. ‘We wilden graag de lijst der lijsten met het dorp vieren.’ En zo heeft de organisatie Het Tussendiep in Nieuw-Buinen omgetoverd tot een eigen cafe met puzzels, oude tafelkleden en natuurlijk een groot scherm waar een livestream van Radio 2 op staat.

Artikel gaat door onder video

Al even in de pijpleiding

Het café ontstaat niet uit het niks en het duurde ook even voordat Breider zijn droom kon verwezenlijken. ‘We hadden het met wat mensen uit het dorp erover om dit te organiseren, maar toen kwam er een hobbel in de weg, waardoor niemand iets meer mocht organiseren. Na de zomer zijn we weer bij elkaar gekomen en nu staat dit café er.’

‘Geen verwachtingen’

Woensdagavond stroomde het pop-up café langzaam vol met mensen, maar verwachtingen zijn er niet bij de Buunermonders. ‘Het klinkt heel raar, maar we hebben geen verwachtingen. Het gaat ons vooral om de gezelligheid. Het kan zijn dat het om 21.00 uur nog helemaal vol zit, maar het kan ook al helemaal weer leeg zijn.’

Artikel gaat door onder foto

Er zijn verschillende hoekjes gecreëerd. © Rutger Breider/RTV1

Het pop-up café is niet tot en met Bohemian Rhapsody open. ‘We zitten oud en nieuw gewoon uit met onze eigen vrienden. We zijn nog open tot en met vrijdagavond 22.00 uur of als het gezellig is tot later’, lacht de organisator.

Volgend jaar

Over volgend jaar wordt nog niet gesproken in het café, al hopen de bezoekers die er te vinden zijn dat het volgend jaar weer is. ‘We zullen kijken of we het volgend jaar weer gaan organiseren, maar eerst dit jaar!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.