Direct naar de inhoud.

Bart uit Borger dagelijks bezig met Top 2000 bij NPO Radio 2

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 30 dec 2022
  • tags:
Bart Kuil aan het werk bij de Top 2000 © Paul Ridderhof

BORGER/HILVERSUM – Bart Kuil uit Borger is deze week dagelijks te zien op televisie tijdens de Top 2000 bij NPO Radio 2. Normaal gesproken werkt Kuil anoniem bij het medium, maar door de vele camera’s is dat deze week niet te doen. Als ondersteuner van DJ Wouter van der Goes probeert hij het programma zo leuk en interessant mogelijk te maken.

Kuil is producer bij Van der Goes. Dat houdt vaak in dat je dan ook de Top 2000 produceert met die DJ. ‘Mijn taak is om ervoor te zorgen dat Wouter blij is tijdens de uitzending’, aldus de producer afkomstig uit Borger.

Veertien liedjes per uur

‘We draaien veertien liedjes per uur ongeveer. Elk nummer moet voorzien worden van recente informatie. Iedereen krijgt de kans om een motivatie bij het gekozen nummer te zetten. Ik kies uit welke motivaties worden opgenoemd. Er zijn veel emotionele verhalen, dus het is de kunst om een goede mix te vinden.’

Die twee uurtjes op de radio lijken weinig, maar het kost ontzettend veel tijd. Zo bereidt Kuil het programma al ver van te voren voor. ‘Het is best veel werk om te doen. Je wilt het natuurlijk goed en secuur doen. In het draaiboek staat hoeveel plaatsen een nummer gedaald of gestegen is. Dat moet gewoon goed. De DJ wordt gezien als expert op het muziekvlak, dus het is lullig als ik de verkeerde informatie aan hem doorgeef.’

Tijdens het programma

Ook tijdens het programma is het nog hard werken voor de Borgerder. Tijdens de uitzending heeft hij bijvoorbeeld een document bij te houden om aan te geven waar het programma is in het draaiboek. Ook heeft Kuil een speciale influisterknop. Zo kan hij nog tijdens de uitzending met Van der Goes praten over snelle wijzigingen.

Entertainment

Niet alleen het draaiboek klaar hebben liggen, is een taak van de producer. Ook moet hij zorgen dat het publiek on het cafe en thuis geëntertaind wordt. ‘We hebben twee kamers vol met attributen voor de tweeduizend liedjes . Dar verzinnen we samen met de producers van de andere programma’s.

Tekst gaat door onder foto

Derde Top 2000

‘Dit is de derde Top 2000 die ik doen. Als producer is je band met de DJ vaak al erg goed. Je doet al langer samen een radioprogramma. Een radioshow samen is als een huwelijk. Je moet elkaar vertrouwen en van elkaar op aan kunnen.’

Ondanks dat dit de derde Top 2000 is voor Kuil, is het de eerste editie met publiek voor hem. ‘Dat is wel erg bijzonder. Elk uur staan er zo’n honderd mensen in het café die de lijst willen meemaken. Daardoor is het altijd gezellig. Dat merken we aan de andere kant van het glas ook zeker. Je hoort ze veel in de studio bij ons.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-