Direct naar de inhoud.

Veendam opgeschrikt door harde knal: ‘Ik liet mijn kunstgebit vallen’

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie

VEENDAM – Op vrijdagavond werden de inwoners van Veendam opgeschud door een grote knal. Er kwam een stortregen aan meldingen binnen op verschillende social media kanalen. Enkele honderden mensen hadden het over een harde knal en trillingen.

Als eerste werd er gedacht aan een aardbeving, aangezien ook de aardbevingsmelder bij RTV Noord af ging. Bij navraag van RTV1 bij het KNMI blijkt dit niet het geval te zijn. ‘Bij ons zijn de alarmbellen in ieder geval niet afgegaan. Mocht er toch een trilling zijn geweest is dit een hele lichte geweest’, aldus een woordvoerder van het instituut.

Ook bij verschillende lokale nieuwspagina’s wordt melding gemaakt van de knal. Op het filmpje hieronder is deze knal dan ook goed te horen. Gedacht wordt dat zwaar vuurwerk de knal heeft veroorzaakt. Dit laatste is nog niet officieel bevestigd. De gemeente Veendam weet nog van niks.

Artikel gaat verder onder video:

De knal gefilmd door een deurbel

Ook op de Facebookpagina ‘Veendammers op Facebook’ wordt veel gereageerd. Zo gaf een van de reageerder aan: ‘Ik liet mijn kunstgebit vallen.’ Een ander reageert met: ‘Ommelanderwijk ook duidelijk gehoord en gevoeld een hele harde knal , leek me geen aardbeving…..’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal