Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Inloopbijeenkomst waterstofnetwerk in Veendam druk bezocht

Plannen waterstofnetwerk Noord- Nederland- Noord

VEENDAM – De inwoners van Veendam hadden gisteren de mogelijkheid om een reactie in te dienen over de plannen van Noord- Nederland Noord om in 2025/ 2026 een waterstofnetwerk aan te leggen. Dit netwerk zal onder ander langs Veendam komen te liggen. Het doel van de bijeenkomst was om de inwoners te betrekken bij het project.

In VanBeresteyn waren er gisteravond een aantal experts aanwezig van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en van de initiatiefnemer Hynetwork Services. Aan deze experts kon informatie gevraagd worden over de plannen. En zij konden het gesprek aangaan of de aanleg van het waterstofnetwerk invloed zou hebben op de Veendammer zelf. Tevens kon er anoniem een reactie ingediend worden. Volgens de experts zal de directe omgeving van de leiding vrijgehouden worden uit veiligheid voor de inwoners.

Waterstofnetwerk Noord- Nederland

De plannen van het waterstofnetwerk zijn om in 2025/ 2026 alle bestaande aardgasleidingen om te bouwen naar leidingen die gebruikt kunnen worden voor een waterstofnetwerk. Hierdoor zal aardgas vervangen worden door CO2 vrije waterstof wat er voor zorgt dat er minder aardgas nodig zal zijn en er duurzame energie gebruikt kan worden. Dit zal in eerste instantie gebruikt worden voor de industrie in Nederland. In het noorden zal de Eemshaven en de industrie in Delfzijl hier gebruik van gaan maken.

Reacties Veendammers

Alle reacties die ingediend zijn zullen volgens de experts binnen vijf maanden worden verwerkt in een participatieproces. Volgens de huidige plannen zal er in 2025 een vergunning zijn voor de werkzaamheden en zal het netwerk eind 2026 in gebruik genomen worden.

Tot en met 19 januari kan er een reactie ingediend worden. Dit kan onder andere digitaal op www.rvo.nl/waterstofnetwerk-nnn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.