Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oud-Veendammer veroordeeld voor doden zeven weken oud zoontje

vrouwe jusitita rechtbank
Vrouw Justitia (foto: RTVNoord)

VEENDAM/HOOGEZAND – Een oud-inwoner van Veendam heeft vrijdag te horen gekregen dat hij is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Dat komt omdat de 40-jarige man, die nu in Hoogezand woont, zijn zeven weken oude zoontje heeft gedood.

In de late avond van 30 november 2020 was de verdachte alleen beneden met zijn pasgeboren zoontje. De verdachte zou het jongetje de fles geven, terwijl de moeder van het kind boven lag te slapen. Er was niets bijzonders met het kind aan de hand toen zij naar boven ging.

Zwaar hersenletsel

Toen zij lag te slapen, riep de verdachte haar en zei hij haar dat het jongetje er niet meer was. De verdachte heeft de hulpdiensten gebeld en de moeder begon met reanimatie. Kort daarna arriveerden de hulpdiensten en brachten zij het zoontje over naar het UMCG, waar hij de volgende dag is overleden.

‘Op basis van de resultaten van verschillende onderzoeken komt de rechtbank tot de conclusie dat het jongetje zwaar hersenletsel had, dat is veroorzaakt door krachtig schudden of andere hevige krachtsinwerking’, meldt het Openbaar Ministerie op hun website.

Ontkennende verdachte

De verdachte heeft altijd ontkend dat hij zijn zoontje iets heeft aangedaan en zijn advocaat pleitte dan ook voor vrijspraak. De rechtbank komt toch tot het bewijs van doodslag, omdat op basis van het geconstateerde letsel bij het jongetje, het oordeel hierover van een drietal deskundigen én het feit dat alleen de verdachte bij zijn zoontje is geweest op het moment dat het letsel moet zijn toegebracht, het niet anders kan dan dat de verdachte dat letsel heeft veroorzaakt.

Strafbezwarend

‘De rechtbank vindt dit een zeer ernstig feit en neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij op een volkomen weerloze baby van zeven weken, waarvoor hij als ouder thuis moest zorgen, zulk heftig geweld heeft uitgeoefend. De verdachte heeft geen verantwoordelijkheid genomen voor zijn daad, waardoor de nabestaanden van het jongetje nooit zullen weten waarom dit is gebeurd en dat vindt de rechtbank strafverzwarend.’

De verdachte moet daarnaast aan de moeder van het jongetje een schadevergoeding van ruim €55.000,- betalen.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.