Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bowlingvereniging Veendam op rand van afgrond door faillissement bowlingcentrum

Toekomst bowlingvereniging Veendam is ongewis © ANP via RTV Noord

VEENDAM – De toekomst van Bowling Vereniging Veendam is zeer ongewis. Vorig jaar oktober werd bowlingcentrum De Veenpoort in Veendam failliet verklaard en het is nog altijd onduidelijk of er een doorstart komt. De helft van de leden heeft het lidmaatschap opgezegd.

Bowlingvereniging Veendam bestaat volgens bestuurslid René Nieman al meer dan dertig jaar en had tot voor kort 75 leden. Veel leden bowlen sinds begin dit jaar bij een van de twee verenigingen in Assen. 

‘Ik begrijp de leden wel. In Veendam kan je op dit moment niet bowlen en of dat nog weer gaat gebeuren is onduidelijk, dus dan ga je ergens anders kijken’, zegt Nieman. ‘Andere leden zijn gestopt of wachten nog even af wat er gaat gebeuren met De Veenpoort.’

Waakvlammetje

Nieman durft nog niet definitief te zeggen dat het faillissement van De Veenpoort ook het einde van de vereniging betekent. Al ziet het er niet best uit. ‘De club staat op een waakvlammetje. Als er snel meer duidelijkheid komt over een mogelijke doorstart is er een kans dat we kunnen blijven bestaan, maar ik betwijfel het’, zegt Nieman.

Bowlingcentrum De Veenpoort in Veendam © Jeroen Willems/RTV Noord

Mondeling akkoord

Het faillissement van het bowlingcentrum wordt afgewikkeld door advocatenbureau Yspeert. Volgens medewerker Daan Schilstra is er een mondeling akkoord met een partij, die verder wil met bowling in De Veenpoort, maar staat er nog niks zwart op wit. Bovendien is het onzeker of deze nieuwe partij wel in zee wil gaan met de bowlingvereniging. 

Weinig vertrouwen

René Nieman heeft er weinig vertrouwen in dat er op korte termijn weer gebowld kan worden in Veendam. ‘Ik heb gezien dat de inboedel al op een veilingsite staat. Het ziet er allemaal niet goed uit’, besluit Nieman.

Dit is een artikel van RTV Noord door verslaggever Jeroen Willems. RTV1 en RTV Noord werken nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.