Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Elke avond bidden in een andere kerk tijdens de Week van het Gebed: ‘We kunnen hoop bieden’

Bijeenkomst in ‘de Hoeksteen’ voor de week van het gebed. | Foto: Malou Vos/ RTV1

STADSKANAAL – Tijdens de week van het gebed komen een week lang 7 kerkengemeenschappen van Stadskanaal en omgeving elke avond bij elkaar op bezoek. Om samen te bidden en kennis te maken met andere kerken en hun gewoontes. Het thema van dit jaar luidt: ‘Doe goed, zoek recht’.

De week van het gebed vind dit jaar voor de 127ste keer plaats. Elk jaar kunnen kerkgemeenschappen zich opgeven en een gebedsbijeenkomst organiseren. De bedoeling van de week is om nader tot elkaar te komen, kennis met elkaar te maken en te zien wat er in andere kerkgemeenschappen in de omgeving gebeurt.

Actueel thema

Dit jaar is er in de Amerikaanse staat Minesota voor het thema: ‘Doe goed, zoek recht’ gekozen. Volgens voorganger Timothy Maduro van ‘The Ressurrection Church’ in Stadskanaal staat dit thema voor kwesties die momenteel spelen in de maatschappij. ‘Dit jaar bidden we voor thema’s die maatschappelijk relevant zijn. We bidden voor racisme. We bidden voor mensen die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire. We kunnen hun hoop bieden. Door te zeggen er is iemand die naar je omkijkt.’.

Volgens Timothy is het mooie aan deze week dat iedereen op zijn eigen wijze bidt. ‘Iedereen kan bidden op zijn eigen manier. Zijn eigen gebruik. De één doet de hand omhoog. De ander zit op de knieën. De ander is weer heel luidruchtig. En de ander bidt heel stil. Op die manier geven wij elkaar de ruimte en komen wij bij elkaar eigenlijk op bezoek.’.

Kerken die meedoen

Onder andere de baptistische, evangelische, pinkster en de PKN gemeentes in Stadskanaal en omgeving doen mee aan de week van het gebed. Iedereen is welkom om mee te bidden. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 en duren een uur. De bijeenkomsten die nog komen staan hieronder vermeld.

Woensdag 18 januari  Evang. Gem. Stadskanaal
Donderdag 19 januari  Bapt. Gem. JABES                                   
Vrijdag 20 januari       PG Musselkanaal                                     
Zaterdag 21 januari    Gerf. Vrijgemaakt Kerk Mussel             
Zondag 22 januari       Bapt. Gem. Noord  

De week zal tot 22 januari duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.