Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lokaal Top2000 café schenkt €500,- aan Voedselbank

Twee van de organisatoren overhandigen de cheque aan de voedselbank © Johnny Breider

NIEUW-BUINEN – Eind december zat heel Nieuw-Buinen in het lokale Top2000 cafe in het dorp. Nog steeds worden de organisatoren er regelmatig op aangesproken over het evenement dat werd georganiseerd in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw. Het geld wat het evenement opbracht kwam ten goede aan de voedselbank, maar hoeveel dat heeft opgeleverd?

‘Wat hebben we met elkaar genoten’, begint Hilda Breider, een van de organisatoren van het pop-up café aan de Kerklaan. ‘Het doel was om mensen te laten genieten van muziek en elkaar nog even te spreken in het oude jaar. De opkomst was boven verwachting en het was meer dan gezellig.’

Eerste evenement

Het organiseren van een eerste evenement is altijd moeilijk. Hoe veel mensen zullen er op af komen? Komen we uit de kosten? Ook in Buunermond kwamen die vragen op tafel, maar achteraf bleek alles meer dan goed te komen.

‘De hapjes en drankjes waren een middel om mensen nog meer te laten genieten. Ook werden er oliebollen gebakken en verkocht. We wilden graag quitte spelen en dat is gelukt. We hoeven er niks aan over te houden en daarom wilden we het geld graag aan de voedselbank in Nieuw-Buinen schenken.’

Voedselbank helpen

De voedselbank als goed doel kwam niet uit het niks op het pad van de organisatie. ‘Op een van de dagen dat het cafe plaats vond, moesten we later open, omdat de voedselbank een uitgifte had. Door een fijne samenwerking liep alles op rolletjes en hebben we elkaar kunnen ondersteunen.’

De vrijwilligers van beide organisaties kwamen met elkaar in gesprek en het werd al snel duidelijk dat het geld wat zou overblijven, maar naar de voedselbank in Nieuw-Buinen moest gaan. ‘We willen graag wat terug doen voor het dorp en in deze tijden is het voor veel gezinnen als moeilijk genoeg. We hebben op donderdag mogen meehelpen en willen deze gezinnen graag een steuntje in de rug bieden.’

De organisatie van het Top2000 café kon afgelopen week een cheque overhandigen aan de Voedselbank ter waarde van €500,-. Deze zal op een later te bepalen moment worden verzilverd.

Het is de bedoeling dat er ook in 2023 weer een Top2000 Café geopend gaat worden.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.