Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sportgala Borger-Odoorn groot succes: ‘Feest om deze sporters te eren’

De winnaars van het Sportgala van Borger-Odoorn. | Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

EXLOO – Het sportgala van Borger-Odoorn was afgelopen donderdagavond een groot succes. Voor het eerst werd het een heus gala waarbij er vooraf een stamppotbuffet werd opgediend en daarna in de Raadszaal de sporters geëerd werden.

Wethouder Ankie Huijing-Van Tongeren (CDA) twijfelde niet om de avond te omschrijven. ‘Dit was een feestje,’ zo liet ze direct na afloop weten. ‘Toen ik om 17 uur van mijn werkkamer af kwam hoorde ik al heel veel geluid van beneden komen. Daar krijg ik nou echt energie van. Genieten.’

Harde werken beloont

Ook voor de sporters was het genieten zoals bijvoorbeeld voor Elwin Lok. De turner uit Valthe werd Sportman van het Jaar. Lok kreeg die prijs onder andere doordat hij in april vorig jaar Nederlands kampioen werd in de 1e divisie. ‘Heel mooi om dit te winnen. Het is toch een teken dat mijn harde werk toch beloond wordt.’ Lok heeft door corona een moeilijke tijd achter de rug. Hij kon daardoor namelijk niet trainen. Toch is stoppen geen optie geweest.  ‘Ik heb daar nooit over nagedacht. Toch heb ik om mij heen wel mensen zien afhaken waaronder mijn twee broertjes.’

(Tekst gaat verder onder de foto)
Sportman van het Jaar Elwin Lok uit Valthe met jurylid Henk Nieuwenhuis. | Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

Door de Nederlandse titel komt Lok dit jaar uit in de eredivisie. Daar komt hij grote mannen als Loran de Munck en Casimir Schmidt tegen die afgelopen jaar nog finales op het WK turnden. ‘Je gaat het echt opnemen tegen je idolen. Dat is een eer voor mij. Het gaat moeilijk worden, maar ik hoop op voltige echt goed mee te kunnen doen.’

Geen sportvrouw

Naast Lok won Isabel de Vries uit Exloo de prijs voor talent van het jaar. Zij werd Nederlands kampioen in de schietsport op het onderdeel luchtgeweer 10 meter. Vanuit de auto op weg naar een wedstrijd in Innsbruck kreeg ze haar uitverkiezing mee. Sophie Alards uit Borger werd aangepast sporter van het jaar en HOC (nu HOVC red.) ging er met de titel sportploeg van het jaar vandoor.

(Tekst gaat verder onder de video)

Toch was er ook een prijs die niet uitgereikt werd. Die voor sportvrouw van het jaar. ‘Het is geen teleurstelling want ik kijk liever positief naar wat we allemaal wel hebben. Wel vind ik dat we wat meer aandacht mogen schenken waarom wij dit als gemeente zo belangrijk vinden. Dat enthousiasmeert ook weer om te gaan sporten en hopelijk hebben we dan volgend jaar ook een sportvrouw van het jaar,’ aldus de wethouder.

Vrijwilligers in het zonnetje

Naast de sporters werden er ook een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet. ‘Zij maken het namelijk mogelijk dat onze sporters zonder zorgen kunnen sporten,’ zo vertelde wethouder Huijing – Van Tongeren. Een van die vrijwilligers was Hinny Fransen van VV Nieuw-Buinen. Ze staat al jaren langen achter de bar bij de voetbalclub. Ook op feestjes van de jeugd is ze een graag geziene gast. ‘Anders krijgen ze ook niks,’ zo zei Fransen. Naast de bardiensten doet ze de kaartverkoop van thuiswedstrijden. Maar het pinapparaat is geen grote vriend van Fransen. ‘Ik heb een keer het verkeerde bedrag ingetoetst. Was er 5000 euro afschreven bij die persoon.’ Het zorgde voor veel gelach in de zaal.

(Tekst gaat verder onder foto)
De vrijwilligers werden ook in het zonnetje gezet. | Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

Naast Fransen werden ook Eddy Baard van Tennisclub Okko, Anneke Roos van de rijvereniging Exloo, Henk Nieuwenhuis van de judoclub Borger en de groenploeg van HOVC in het zonnetje gezet. Voor de wethouder was na afloop een ding duidelijk. ‘Volgend jaar weer.’

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.