Direct naar de inhoud.

Delta gaat officieel glasvezel aanleggen op ’t Knoal: ‘We hebben genoeg aanmeldingen’

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 27 jan 2023
  • tags:
Knoalster Krijn Verweij gaf eind vorig jaar het startschot voor de campagne van Delta Fiber © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Makkelijk was het niet, maar het is Delta Fiber gelukt om genoeg aanmeldingen voor glasvezelaansluiting in Stadskanaal te halen. Vorig jaar kondigde het bedrijf al aan glasvezel op ’t Knoal aan te willen leggen, maar voordat ze beginnen wilden ze eerst nog 20% van de Knoalsters achter zich krijgen.

‘Dat is nu gelukt’, aldus Saba Eshaq van Delta. ‘De bewoners van Stadskanaal hebben de zekerheid dat glasvezel er komt.’ Iedereen die zich heeft aangemeld zal binnenkort bericht van de glasvezelaanbieder ontvangen met daarin alle informatie.

Ook in Musselkanaal is het bedrijf druk bezig met campagne voeren: ‘Dat loopt vrij goed. We hebben dan ook goede hoop dat we na de deadline van 15 maart ook daar een feestje kunnen vieren.’

Problemen in Pekela

Afgelopen week kwam de glasvezelaanbieder nog negatief in het nieuws. De burgemeester van Pekela, Jaap Kuin, deed zijn beklag over hun campagnestrategie. Zo waren er billboards geplaatst zonder dat daar een vergunning voor was. ‘De burgemeester heeft het wat groter gemaakt dan het daadwerkelijk is’, aldus Eshaq ‘Het verhaal is wat opgeblazen. Er was vanuit ons wat miscommunicatie met het mediabedrijf dat de campagne regelt. Wij dachten dat er een vergunning was verleend, maar dit bleek niet zo te zijn.’

‘Het verhaal is wat opgeblazen. Er was vanuit ons wat miscommunicatie met het mediabedrijf dat de campagne regelt. Wij dachten dat er een vergunning was verleend, maar dit bleek niet zo te zijn.’

Delta is in de Pekelder gemeente overigens niet de enige die een draad in de grond probeert te krijgen. Ook Veendammer bedrijf SKV is bezig klanten voor glasvezel in Pekela te werven. Volgens Delta is dit niet erg, sterker nog. Ze noemen het een ‘luxe positie’ waar de Pekelders zich op dit moment in bevindt.

2 reacties op “Delta gaat officieel glasvezel aanleggen op ’t Knoal: ‘We hebben genoeg aanmeldingen’”

  1. Is het dan nu ook eindelijk afgelopen met wekelijks iedereen een brief te sturen? Hun gedram was voor mij de reden om een afkeer van dit bedrijf te krijgen. Op een gegeven moment, stonden ze je zelfs bij de jumbo lastig te vallen.

  2. En nu krijgt je een kaart in de brievenbus dat iedereen op glasvezel wordt aangesloten, ook als je geen abonnement hebt afgesloten.

    Dan voel je je ook genaaid als je onder druk een abonnement hebt afgesloten om een glasvezelaansluiting te krijgen en dat dat nu niet meer hoeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-