Direct naar de inhoud.

Veendammer (41) hoort jaar cel eisen voor wapenbezit en vervoer molotovcocktails

  • door:
  • op:
Een molotovcocktail (foto ter illustratie) © ANP via RTV Noord

VEENDAM – Tegen een 41-jarige man uit Veendam is een jaar gevangenisstraf geëist omdat hij met drie molotovcocktails in de kofferbak door Oost-Groningen reed.

De Veendammer zat samen met een vriend in de auto. Bij Stadskanaal werden ze langs de kant gezet voor een verkeerscontrole. De agenten vonden drie molotovcocktails in een Bacardi-, whisky- en wijnfles. Volgens de vriend had de Veendammer deze brandbare explosieven gemaakt, maar de verdachte ontkent. 

Van beide mannen is dna aangetroffen op een theedoek. ‘Veel dna van de vriend en weinig van mijn cliënt’, verklaarde de advocaat van de verdachte. ‘Dat er dna is gevonden op een theedoek is niet gek, want mijn cliënt kwam vaak bij zijn vriend over de vloer.’

Jachtgeweer in woning

Waar de twee met de molotovcocktails naartoe reden, werd op zitting niet duidelijk. Beiden spraken elkaar tegen. Volgens de verdachte wilden ze naar het huis van z’n vriend, maar hij verklaart dat ze op weg waren naar een kennis. 

De verdachte zit nog vast en was vrijdag niet aanwezig in de rechtbank. Dat zou te stressvol zijn. De Veendammer is bijvoorbeeld bang dat hij zijn uitkering en huurwoning kwijtraakt. ‘Dat horen we vaker’, zei de officier van justitie. ‘Maar je moet daaraan denken vóórdat je je inlaat met het vervaardigen van molotovcocktails.’

Bij de verdachte thuis is verder een (onklaar gemaakt) jachtgeweer uit 1879 en een gasrevolver gevonden. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken nauw samen om zo de lokale nieuwsvoorziening te versterken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal