Direct naar de inhoud.

Ilse uit Musselkanaal door naar volgende ronde voorleeswedstrijd

  • door:
  • op:
Winnaar Ilse Veenhuizen op de voorleesstoel F: Hemmo Kuiper/RTV1

STADSKANAAL – Afgelopen dinsdagavond werd de tweede finalist bekend gemaakt die de gemeente Stadskanaal gaat vertegenwoordigen bij de provinciale voorleeswedstrijd op 15 maart in Winschoten. Ilse Veenhuizen uit Mussel zal samen met de eerdere winnaar Jorian naar De Klinker gaan om mee te doen aan de tweede ronde van de voorleeswedstrijd.

De juryleden waren dit keer Bert Deuling. Hij is Domeincoach Taal als basis, Jasper Stuut, werkzaam bij het Geert Teis Theater en Niesje Kuiper. Het laatstgenoemde jurylid heeft veel ervaring met voorlezen, aangezien zij voorleesvrijwilliger is bij de bibliotheek in Stadskanaal.

Zichtbaar plezier in lezen

De tienjarige Ilse las voor uit het boek ‘Superjuffie in Australië’ van Janneke Schotveld. In het juryrapport staat dat ze goede interactie had met het publiek. Ook had de leerling van CBS De Verbindingsweg zichtbaar plezier in lezen

Naast Ilse Veenhuizen van CBS De Verbindingsweg deden ook Marco Mulders (SBO De Baldakijn), Eefke Vos (OBS De Hagenhof), Maurien Dijkstra (CBS De Höchte), Melchior Rijks (RKBS Willibrord), Lobke Mintjes (OBS De Oleander) en Mads Nuus (OBS Musselhorst) mee aan de voorleeswedstrijd. Zij gingen allemaal naar huis met een certificaat en voorleessokken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal