Direct naar de inhoud.

Voorzitter V&Z Voetbal stapt op na meerdere bedreigingen

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie F: Shutterstock

VEENDAM – Voorzitter Aeilt Hassing van V&Z voetbal uit Veendam heeft zijn werkzaamheden per direct neergelegd. Dat heeft hij gemeld na vragen van RTV1. De voorzitter heeft in de afgelopen tijd meermaals bedreigingen gehad. Niet alleen via de telefoon, maar ook bij hem thuis.

In oktober 2022 heeft V&Z een speler geroyeerd en het team van de speler uit de competitie gehaald. Daar werd door de speler en het team met bedreigingen op gereageerd. Toch was het niet deze speler die de druppel was voor Hassing. ‘De aanleiding is van alles. Die speler heeft er niet mee te maken. Hij heeft zich hier niet mee bemoeid.’

Afspraken niet nakomen

Hassing stoorde zich de laatste tijd aan meerdere dingen. Zo worden afspraken niet nagekomen over het gebruik van alcohol (wel in de kantine, maar niet in de zaal) en werkt de gemeente niet mee aan een rookverbod rondom de sporthal.

Aeilt Hassing begon in 1970 als lid van V&Z. Hassing was 35 jaar scheidsrechter en 17 jaar voorzitter van de vereniging. Naast zijn benoeming als erelid in 2020, werd Hassing in 2021 Koninklijk onderscheiden en benoemd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange verdiensten binnen V&Z Veendam.

Bedreiging

Als de spreekwoordelijke druppel noemt de oud-voorzitter dat er in december opnieuw een lid geroyeerd is. ‘Ik ben door hem meerdere keren telefonisch bedreigd. Hij is ook bij ons thuis geweest en op de deur en ramen gebonsd. De videodeurbel heeft het allemaal opgenomen. Ook als mijn vrouw alleen thuis was, deed hij dat.’ Daarnaast roept het royeerde lid ook rond het huis dat hij Hassing nog wel een keer tegen komt op straat en hem dan wel pakt.

Hassing heeft melding gedaan bij de politie wegens bedreigingen. Hij zou teruggebeld worden, maar dat is nog niet gebeurd. ‘Ik heb nog niks van de politie gehoord. Mijn vrouw vindt het vervelend om alleen thuis te zijn en de politie doet er niks mee.’

Stoppen

Vorige week maandag werd Hassing opnieuw bedreigd. ‘Ik heb de politie

opnieuw gebeld en weer kreeg ik geen reactie. Toen heb ik besloten op per direct te stoppen als voorzitter.’ Het bestuur reageerde begripvol op het stoppen van Hassing. ‘Het besluit geeft mij veel rust.’

De politie is om een reactie gevraagd. Zij geven aan bekend te zijn met de zaak, maar geven verder geen inhoudelijk commentaar.

Lees ook: Zaalvoetbalclub Veendam royeert lid na bedreiging scheidsrechter: ‘We krijgen bedreigingen van alle kanten’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal