Direct naar de inhoud.

Thomas Kaldijk krijgt €1500,- uit Fonds Burgerinitiatief voor jubileum Blueprint

  • door:
  • op:
Presentator Thomas Kaldijk tijdens een van de eerdere livesessies van zijn radioprogramma Blueprint © Herman Buisman

VEENDAM – Radiomaker Thomas Kaldijk ontvangt 1500 euro vanuit het Fonds Burgerinitiatieven Veendam. Met dat bedrag zijn de kosten voor een 25-jarig jubileum uitzending rond en kan het definitief doorgaan. Kaldijk zal op 21 april 2023 zijn jubileumprogramma presenteren van zijn bluesprogramma in theater Van Beresteyn in de Parkstad.

‘Ik ben er erg blij mee’, geeft Kaldijk aan. Het bedrag wat de RTV1-DJ aanvroeg was tweeduizend euro, maar al snel wist hij dat ze maximaal 1500 euro per project werd uitgedeeld. ‘Ik hebt een bepaald budget nodig voor zo’n avond. De financiën zijn nu rond.’

Voor de overige vijfhonderd euro moest Kaldijk andere sponsors vinden. Onder andere kabelmaatschappij SKV, Productiefonds Amateurkunst Veendam en Nedmag hebben een bedrag geschonken aan het bluesprogramma dat te horen en te zien is bij RTV1.

Kaldijk wilde het evenement niet uit eigen zak betalen. ‘Een voorwaarde voor mij was dat het financieel dekkend was. Ik merkte snel dat het een uniek feit is dat je zo’n programma maakt in Veendam. Al helemaal als je het 25 jaar doet. De mensen en bedrijven in Veendam weten dat ik de cultuur in Veendam ondersteun. Dat helpt mee aan de financiering.’

Voor het eerst maakt de Veendammer gebruik van twee podia tijdens de opnamen. ‘Normaal gesproken gebruiken we alleen de foyer, maar dit keer maken we ook gebruik van de theaterzaal. Het wordt een klein festival. Door twee podia te gebruiken, verliezen we weinig tijd met het ombouwen.’

Ondanks dat er verplaatst moet worden, houdt Kaldijk ook rekening met zijn gasten. ‘Normaal gesproken bij de reguliere sessies is er een wat ouder publiek te gast. We willen in de foyer genoeg zitplaatsen maken, zodat iedereen kan zitten. Ook in het theater zijn genoeg zitplaatsen.’

In deze speciale aflevering zijn blues/folk gitarist Bart Ryan uit Nashville te gast, Sunken Lands, de nieuwe band van Edwin Jongedijk en de Marcel Scherpenzeel Band met een tribute to Rory Gallagher. Over de laatstgenoemde band is Kaldijk erg enthousiast. ‘Deze band doet een tribune naar mijn held. Het radioprogramma is ook vernoemd naar een van zijn albums.’

Kaldijk probeert het festival zo toegankelijk mogelijk te houden. ‘Ik heb in overleg met Jos Kraan (directeur theater Van Beresteyn red.) besloten om de toegangsprijs tien euro te maken. Zo blijft het toegankelijk voor velen, maar weet je ook wie er allemaal binnenkomen. De trouwe supporters van het programma komen op de gastenlijst. Zij geven vaak al aan het begin van het seizoen een vrije gift.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-